Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
1. Sesin şiddetini megafon ile arttırabiliriz. Geçmişte kullanılan aydınlatma araçlarından biri de meşale dir. Aile bütçemiz için tasarruflu ampul kullanmak gerekir.
Bu cümlelerde boş bırakı lan yerler aşağıdaki sözcüklerle tamamlandığında hangi sözcük açıkta kalır? A) kirlilik B) megafon C) ampul D) meşale
- Cevap: A
2. Yukarıdakilerden hangileri günümüzde kullanılan aydınlanma araçlarının geçmişte kullanılan aydınlatma araçlarına göre üstün yanlarıdır? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
3. Aşağıdakilerden hangisi işitme kaybı yaşayan insanlar tarafından kullanılan ses teknolojilerinden biridir?
- Cevap: B
4.Yukarıdaki grafikte üç ayrı parkta bulunan aydınlatma lambalarının neden olduğu ışık kirliliği oranları verilmiştir. Buna göre, parklarda kullanılan aydınlatma lambaları aşağıdakilerden hangisi olabilir?
- Cevap: C
5. Aşağıdakilerden hangisi sokakta oluşan ses kirliliğinin nedenlerinden değildir? A) Sürücülerin gereksiz yere korna çalmaları B) Yapım ve onarım yapan iş makinelerinin uzun süre çalışmaları C) Sokak satıcılarının yüksek sesle ürün satmaları D) Televizyonun sesinin yüksek olması
- Cevap: D
6.Yukarıdakilerden hangileri ses şiddetini artırmaz? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve
- Cevap: B
7. Yukarıdaki özellikleri verilen aydınlatma aracı hangisinde verilmiştir? A) Gaz lambası B) Ampul C) Mum D) Meşale
- Cevap: B
8. Aşağıdakilerden hangisi ışık kirliliğinin canlılara olumsuz etkilerinden değildir? A) Bitkilerin besin üretmesi B) Mercanların renklerinin bozulması C) Yavru deniz kaplumbağalarının denize ulaşamaması D) Göçmen kuşların yönlerini kaybetmesi
- Cevap: A
9. Ses kirliliğinin nedeni düzensiz ve yüksek sestir. Buna göre, aşağıdaki ortamlardan hangisinde ses kirliliği olmaması gerekir? A) Pazar yerleri B) Yoğun trafiğin olduğu caddeler C) Kütüphaneler D) Futbol maçının yapıldığı stadyum
- Cevap: C
10.Görseli verilen öğrenci doğru aydınlatılmış bir ortamda ders çalışabilmek için hangisini yapmalıdır? A) Işığı sol arkaya almalıdır. B) Işığı karşısına almalıdır. C) Işığın yerini değiştirmemelidir. D) Işığı tavana çevirmelidir.
- Cevap: A
“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 186” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok