Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.
1. Lale, içinde 4 L su bulunan fanusa balıkları koyuyor. Yukarıda görüldüğü gibi suyun seviyesi yükseliyor. Buna göre, balıkların hacmi kaç mililitredir? A) 4200 mL B) 4000 mL C) 2000 mL D) 200 mL
- Cevap: D
2.Yukarıdaki şemada farklı hâllerdeki maddelere örnekler verilmiştir. Buna göre şemada hangi hâldeki maddelere örnek verilmiştir? A) Katı ve gaz B) Sıvı ve gaz C) Katı ve sıvı D) Katı, sıvı ve gaz
- Cevap: C
3. Mıknatısla ayırma yöntemi aşağıdaki karışımlardan hangisinde sonuç vermez? A) Talaş-kum karışımını ayırmada B) Kum-nikel karışımını ayırmada C) Buğday-demir karışımını ayırmada D) Pirinç - kobalt karışımını ayırmada
- Cevap: A
4. Sürahide bulunan suyun tamamı tencereye boşaltıldığında aşağıdakilerden hangisi gözlemlenir? A) Suyun hacminin değiştiği B) Suyun, konulduğu kaba göre şekil aldığı C) Suyun kütlesinin değiştiği D) Suyun hâl değişimi geçirdiği
- Cevap: B
5. Kaptaki A maddesinin sıcaklığı termometre ile 25 °C olarak ölçülüyor. A maddesinin sıcaklığının azalması için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? (A maddesinin sıcaklığı bulunduğu ortam ile aynıdır.) A) Madde ısıtılmalıdır. B) Madde bulunduğu ortamda kalmalıdır. C) Madde daha soğuk bir ortama taşınmalıdır. D) Maddeye sıcak su ilave edilmelidir.
- Cevap: C
6. Kütlesi 2 kg olan baklava, tepsi ile birlikte tartıldığında 2700 g geliyor. Tepsinin kütlesi kaç g'dır? A) 700 B) 2000 C) 2700 D) 4700
- Cevap: A
7.Aşağıda bazı maddeler özellikleriyle eşleştirilmiştir. Bu eşleştirmelerden hangisi yanlıştır? Madde - Özellik A)Sünger Suyu Çeker B)Çivi Suda batar C)Kağıt Mıknatısla çekilir D)Cam Suyu çekmez
- Cevap: C
8.Yukarıdakilerden kaç tanesi saf maddedir? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4
- Cevap: B
9. Aşağıdakilerden hangisi gaz hâldeki maddelerin özelliklerinden değildir? A) Belli bir şekilleri yoktur. B) Bulundukları ortamda yayılır. C) Çok küçük gözeneklerden sızabilir. D) Kütlesi yoktur.
- Cevap: D
Aşağıda maddelerde gerçekleşen hâl değişimlerine örnekler verilmiştir. I. Tereyağının sıvı hâle gelmesi II. Çamaşırların kuruması
10. Buna göre numaralanmış hâl değişim olayları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
- Cevap: D
11. Aşağıdaki maddeler bulundukları hâllere göre gruplandırılırsa hangisi farklı bir grupta yer alır? A) Hava B) Kömür C) Su buharı D) Oksijen
- Cevap: B
12.Numaralanmış termometrelerden hangisinin gösterdiği sıcaklık değeri
en düşüktür? A) I B) II C) III D) IV
- Cevap: A
“4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 138” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok