“Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.

Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyelim.


1. I. Kayaçlar yer kabuğunda bulunur. II. Kayaçların hepsinin ekonomik değeri yüksektir. III. Altın, süs eşyalarının yapımında kullanılan bir madendir.
Yukarıda verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) I, II ve III
  • CevapC

2. Aşağıda verilenlerden hangisi maden değildir? A) Gümüş B) Taş kömürü C)Toprak D) Mermer
  • Cevap: C

3. I. Linyit - Ev ve iş yerlerinde ısınma amaçlı kullanır. II. Bor - Uçak yakıtı yapımında kullanılır. III. Bakır - Köprü inşaatlarında kullanılır.
Yukarıda madenler ve kullanım alanları ile ilgili yapılan eşleştirmelerden hangileri doğrudur? A) Yalnız II B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
  • Cevap: D

4. Serpil, arkadaşlarına hazırladığı sunuda yukarıdaki görseli kullanmıştır.
Buna göre Serpil, görseli hangi konuda bilgi vermek için kullanmıştır? A) Fosillerin oluşumunun nasıl gerçekleştiği B) Madenlerin nasıl meydana geldiği C) Fosilleri incelemenin neden önemli olduğu D) Kayaçların nasıl oluştuğu
  • Cevap: A

5. Yerin farklı derinliklerinde bulunan, uzun yıllar boyunca kayaçlar içinde kalan her türlü canlı kalıntısı ve izine verilen addır.
Bu cümle aşağıdaki kavramlardan hangisinin tanımıdır? A) Kayaç B) Maden C) Mineral D) Fosil
  • Cevap: D

6. Dünya'mızın kendi etrafında dönme yönü aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
  • Cevap: A

7. Dünya'mız kendi etrafında dönüşünü 24 saatte tamamlar. Bu süreye ... denir.
Verilen ifade aşağıdakilerin hangisiyle tamamlanabilir? A) bir yıl B) bir ay C) bir hafta D) bir gün
  • Cevap: D

8. Aşağıdakilerden hangisi Dünya'mızın günlük hareketiyle ilgili değildir? A) Gece ve gündüz oluşur. B) 24 saat sürer. C) Dönme hareketi sonucunda oluşur. D) Bir yıl sürer. Cevap: D Dünya'mız kendi etrafında döndükçe karanlık ve aydınlık bölgeleri değişmez. Dünya'mız kendi etrafında dönerken Güneş'e dönük yüzü aydınlık olur. Güneş ışınları Dünya'mıza hep aynı açıyla gelir. Dünya'mızın günlük hareketi, gün içinde sıcaklık farkının oluşmasına neden olmaz.
9. Yukarıdaki okların hangisinin yanındaki ifade doğrudur?
  • Cevap: B

10. Aşağıdakilerden hangisinin hareketini Dünya'nın dolanma hareketine benzetebiliriz?
  • Cevap: A

4. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ata Yayınları Sayfa 34 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.