“Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.

1. Cisimlerin ekranda oluşan gölgeleri aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: C

2.Gece, düz bir yolda sokak lambasına doğru yaklaşan bir kişinin gölgesinin uzunluğu için ne söylenebilir?
A) Küçülür.
B) Büyür.
C) Değişmez.
D) Önce büyür, sonra küçülür.

  • Cevap: D

3. Aşağıdaki maddelerden hangisi ışığın bir kısmını geçirir?
A)Buzlu cam

B)Cam Bardak
C)Tahta
D)Kağıt

  • Cevap: A

4. I. Işık saydam olmayan bir cisim üzerine düşerse gölge oluşur.
II. Saydam olmayan bir cismin oluşan gölgeleri cisme benzer.
III. Cisim, ışık kaynağından uzaklaştığında gölge küçülür.

Gölgeler ile ilgili yukarıdaki bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I, II ve III

  • Cevap: D

5. Aşağıdaki olaylardan hangisi ışığın doğrusal yolla yayıldığını gösterir?
A) Şimşek oluşumu
B) Güneş tutulması
C) Isıtılan cismin sıcaklığının artması
D) Camdan ışığın geçmesi

  • Cevap: B

6. Bir ışık kaynağından yayılan ışık, aşağıdaki çizimlerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

  • Cevap: C

7.Yukarıdaki tabloda üzerine düşen ışığı geçirmeyen maddelerin bulunduğu kutular taranacaktır. Buna göre tablo doğru olarak tarandığında görünümü aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir?

Cevap: A

8. Can, ışığın düzgün yansımasını gözlemlemek istiyor. Can, aşağıdaki cisimlerden hangisini seçerse düzgün yansımayı gözlemler?

  • Cevap: D

9.Yukarıdaki şemada verilen cümleleri giriş bölümünden başlayıp okuyunuz. Cümle doğru ise “D” yanlış ise “Y” yolu takip edilerek hangi çıkışa ulaşılır?

  • Cevap: B

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 136 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.