Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
“Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
Aşağıdaki soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
1. “Birbiriyle temas eden maddelerden ... olanı ısı alır.”
Yukarıdaki cümlede yer alan noktalı yere aşağıdaki kavramlardan hangisi
gelmelidir?
A) Sıcak
B) Sıvı
C) Katı
D) Soğuk
- Cevap: D
2. “Termometreler, sıvıların ... özelliğinden yararlanılarak yapılmıştır.” Yukarıdaki cümlede noktalı yere aşağıdaki kavramlardan hangisi gelmelidir? A) Genleşme B) Erime C) Donma D) Kaynama
- Cevap: A
3. Aşağıdakilerden hangisi maddelerin ayırt edici özelliğidir? A) Hacim B) Kütle C) Biçim D) Kaynama sıcaklığı
- Cevap: D
4. Saf bir maddenin erime sıcaklığı aşağıdakilerden hangisine eşittir? A) Kaynama sıcaklığına B) Donma sıcaklığına C) Buharlaşma sıcaklığına D) Yoğuşma sıcaklığına
- Cevap: B
5. Islak çamaşırlar kışın da kurur. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) Buharlaşmanın her sıcaklıkta olması B) Çamaşırlarda az miktarda su bulunması C) Kışın havada fazla nem olması D) Kışın rüzgârın çok olması
- Cevap: A
6. Erime ile donma arasındaki ilişkinin benzeri, buharlaşma ile aşağıdakilerden hangisinde vardır? A) Kaynama B) Erime C) Yoğuşma D) Donma
- Cevap: C
7. Ağzı açık kapta kaynamakta olan bir sıvının aşağıdaki özelliklerinden hangisi değişmez? A) Isı B) Sıcaklık C) Kütle D) Hacim
- Cevap: B
5. Sınıf Ada Yayıncılık Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 113 Cevabı
8. “Isı alan maddenin boyutlarındaki artış genleşme olarak adlandırılır.” Buna göre alüminyumdan yapılmış bir kürede aşağıda ok ile gösterilen sıcaklık değişimlerinin hangisinde genleşme beklenmez?
A) 25 °C
→ 85 °C
B) 15 °C
→ 60 °C
C) 40 °C
→ 90 °C
D) 20 °C
→ 15 °C
- Cevap: D
9. Özlem Hanım sıcak çaydanlığı mutfak tezgâhına bırakarak bir süre bekletti. Daha sonra çaydanlığı aldığında tezgâhın ısındığını gördü. Bu olayın nedeni aşağıdaki seçeneklerin hangisinde verilmiştir? A) Isı alışverişi B) Hâl değişimi C) Genleşme D) Sıcaklık alışverişi
- Cevap: A
10. “Katı hâldeki maddeler ısı alarak sıvı hâle geçer.”
Bu olaya aşağıdaki öğrencilerden hangisinin verdiği örnek doğrudur?
A)Karın yağması
B)Buzun ayrana atılması
C)Gazozun buzluğa konması
D)Suyun kaynatılması
- Cevap: B
11. Şekildeki kapların içinde farklı sıcaklıkta sıvılar bulunmaktadır. A termometresinde sıcaklığın yükseldiğini B termometresinde sıcaklığın azaldığını gözlemleyen öğrenci aşağıdaki açıklamalardan hangisine ulaşır? A) 1. kaptaki sıvı ısı vermiştir, 2. kaptaki sıvı ısı almıştır. B) A termometresinin bulunduğu kaptaki sıvı ısı vermiştir. C) B termometresinin bulunduğu kaptaki sıvı ısı almıştır. D) 1. kaptaki sıvı ısı almıştır, 2. kaptaki sıvı ısı vermiştir.
- Cevap: D
“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 112” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok