“Aşağıdaki soruların cevaplarını, verilen boşluklara yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların cevaplarını, verilen boşluklara yazınız.

Aşağıdaki soruların cevaplarını, verilen boşluklara yazınız.

  • Cevap: 

1) Ötrofikasyon nedir?
  • Cevap: Sularda fosfor ve potasyum kirliliğinden dolayı su yosunu miktarının hızla artmasıdır.

2) Ozon tabakası nasıl oluşur?
  • Cevap: Ozon tabakası, oksijen atomu (O) ile oksijen gazının (O2) birleşmesi sonucu oluşur.

3) Biyolojik birikim nedir?
  • Cevap: Besinlerdeki toksik maddelerin besin zinciri yoluyla canlıların dokularında birikmesi durumudur.

4) Hangi durumlar besin kirliliğine neden olur?
  • Cevap: Tarım ilaçları, evsel atıklar, endüstriyel atıkları, nükleer atıklar ve mikroorganizma faaliyetleri.

5) Ses kirliliğinin sağlık üzerine etkileri nelerdir?
  • Cevap: İşitme kaybı, tansiyon artışı ve stres gürültü kirliliği sonucu oluşur.

6) Sera etkisi nedir?
  • Cevap: Sera gazlarının atmosferde artması sonucunda atmosferin ısınması durumudur.

7) Erozyona neden olan tarımsal uygulamalardaki yanlışlıklar nelerdir?
  • Cevap: Eğim yönünde arazinin işlenmesi ve tarımsal sulamanın hatalı yapılması erozyona neden olur.

8) Kentleşmenin yaban hayatı üzerine etkileri nelerdir?
  • Cevap: Canlıların habitatlarının yok olmasına neden olabilmektedir.

9) Orman yangınlarının oluşmasında insanın rolü nedir?
  • Cevap: Elektrik kaçakları, piknik alanlarında ateşin tam söndürülmemesi ve çevreye atılan yangına neden olabilecek türden maddeler.

10) Biyolojik çeşitlilik nedir?
  • Cevap: Belirli bir alandaki tür çeşitliliğidir.

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 194 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.