“Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız. Soruları cevaplarken kutucukların içinde karışık olarak verilen harflerden yararlanınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız. Soruları cevaplarken kutucukların içinde karışık olarak verilen harflerden yararlanınız.

Aşağıdaki soruların cevaplarını noktalı yerlere yazınız. Soruları cevaplarken kutucukların içinde karışık olarak verilen harflerden yararlanınız.


1. Elektrik yüklü bulutlar ile yeryüzü arasında gerçekleşen yük akışına ne denir?
  • Cevap: YILDIRIM
2. Binaları yıldırımdan korumak için geliştirilen sivri uçlu metal çubuk, iletken tel ve metal levhadan oluşan yapıya ne denir?
  • Cevap: PARATONER
3. Bir cismin elektrikle yüklü olup olmadığını, yüklü cismin ise hangi tür elektrik yüküyle yüklendiğini tespit etmemizi sağlayan aracın adı nedir?
  • Cevap: ELEKTROSKOP
4. Pozitif (+) ve negatif (-) yük sayısının eşit olduğu cisimlere ne denir?
  • Cevap: NÖTR
5. Toprağa temas eden elektrik yüklü cisimlerin nötr hâle geçmesine ne denir?
  • Cevap: TOPRAKLAMA
6. Elektrik yüklü bulutlar arasında gerçekleşen elektrik yükü akışına ne denir?
  • Cevap: ŞİMŞEK
7. Yün kumaşa sürtülen ebonit çubuk hangi elektriksel yüke sahip olur?
  • Cevap: NEGATİF
8. Aynı tür elektriksel yüke sahip olan cisimlerin birbirine uyguladığı kuvvete ne denir?
  • Cevap: İTME

8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Adım Adım Matbaa Yayıncılık Sayfa 226 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.