“Aşağıdaki soruların cevaplarını bularak soruların altında yer alan kutucuklara yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruların cevaplarını bularak soruların altında yer alan kutucuklara yazınız.


Soru: Aşağıdaki soruların cevaplarını bularak soruların altında yer alan kutucuklara yazınız.
  • Cevap: 

Soru: 1) Cebir biliminin kurucusu kimdir?
  • Cevap: Harizmi.

Soru: 2) Harizmi'nin kütüphanesinde çalıştığı bilim merkezinin adı nedir?
  • Cevap: Beytü’l Hikme.

Soru: 3) Gözlem sonuçlarının tablolar şeklinde gösterildiği kataloglara verilen isim nedir?
  • Cevap: Zic.

Soru: 4) Zîc'ül Harizmi kitabı hangi alanla ilgili bilgi veren bir eserdir?
  • Cevap: Astronomi.

Soru: 5) Harizmi'nin bulduğu rakam hangisidir?
  • Cevap: Sıfır.

Soru: 6) Hesap anlamına gelen Harizmi'nin adından türetilen matematik terimi nedir?
  • Cevap: Algoritma.

Soru: 7) Harizmi'nin bilimsel çalışmalarını yaptığı şehir hangisidir?
  • Cevap: Bağdat.

Soru: 8) Harizmi'nin bilimsel çalışmalarını destekleyen hükümdar kimdir?
  • Cevap: Memun.

Soru: 9) Harizmi, astronomiyle ilgili çalışmalarını nerede yapmıştır?
  • Cevap: Rasathane.

Soru: 10) Harizmi'nin doğduğu şehir neresidir?
  • Cevap: Hive.

Kültür ve Medeniyetimize Yön Verenler (1. Kitap) Ders Kitabı Sayfa 66 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.