Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
“Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız. Aşağıdaki soruları yanıtlayınız. Cevap: 1. I. Canlı çeşitliliği hakkında bilgi edinmek II. Canlı kökeninin bulunmasını kolaylaştırmak III. Ge
“Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1. I. Canlı çeşitliliği hakkında bilgi edinmek II. Canlı kökeninin bulunmasını kolaylaştırmak III. Gelecek kuşaklara canlılar hakkında bilgi bırakmak Yukarıda verilenlerden hangileri canlıların sınıflandırılmasının sağladığı yararlar arasında sayılabilir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: E
2. I. Allium cepa II. Solanum tuberosum III. Morus nigra IV. Pinus nigra V. Pinus pinea Yukarıda numaralandırılmış olarak verilen canlılardan birbirine en yakın akraba olanlar hangi seçenekte doğru verilmiştir? A) I ve II B) I ve III C) III ve IV D) IV ve V E) III, IV ve V
- Cevap: D
3. Aşağıda verilenlerden hangisi tüm bakterilerde ortak olarak bulunmaz? A) DNA B) Sitoplazma C) Hücre zarı D) Ribozom E) Mezozom
- Cevap: E
4. Bakterilerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Bazı bakterilerde kamçı bulunur. Bu sayede aktif hareket ederler. B) Bakterilerin tamamında polisakkarit yapılı kapsül bulunur. C) Tüm bakterilerde depo polisakkariti glikojendir. D) Bakterilerin ribozomları rRNA ve protein yapılıdır. E) Bakterilerin hücre duvarı peptidoglikan yapılıdır.
- Cevap: B
5. I. Oksijenli solunum yapan bakterilerde mitokondri görevi gören mezozom vardır II. Tüm bakterilerde asıl DNA dan farklı olarak plazmit adı verilen halkasal genler bulunur III. Otorotrof beslenen bakteriler fotosentez veya kemosentez yapar IV. Parazit beslenen bakterilerin sindirim enzimleri olmadığı için bu bakteriler monomerlerin olduğu yerde yaşar Yukarıda bakteriler ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) I ve II B) I ve III C) I ve IV D) I, III ve IV E) I, II, III ve IV
- Cevap: D
6. I. Bazı bakteriler sulardaki atıkları parçalayarak suların temizlenmesinde görev alır II. Bazı bakteriler baklagillerin kökünde yaşayarak havanın serbest azotunu yakalar III. Bazı bakteriler biyoteknolojik alanda kullanılarak antibiyotik ürünlerin sentezlenmesinde görev alır Yukarıda verilenlerden hangileri bakterilerin biyolojik açıdan önemini belirtir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: E
7. Arkelerle ilgili aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Arkelerin hücre duvarları bakterilerinki gibi peptidoglikan yapılı değildir. B) Arkeler prokaryot ve tek hücreli canlılardır. C) Arke türlerinin tamamı heterotrof beslenir. D) Arkelerin DNA ları halkasaldır. E) Arkeler âleminde ekstrem koşullara dayanıklı türler bulunur.
- Cevap: C
8. I. Tamamı tek hücreli ve ökaryot canlılardan oluşur II. Otorotrof beslenen türleri fotosentez veya kemosentez yapar III. Bazıları hem eşeyli hem de eşeysiz üreme yapabilir Protista âleminde bulunan canlılar yukarıda verilen özelliklerden hangilerine sahip olabilir? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: B
9. Bitkilerle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Tamamı ökaryot ve çok hücreli canlılardır. B) Yapılarında bulunan klorofil pigmenti ile güneş ışığını emerek fotosentez yapar. C) Bitki hücrelerinin tamamında selüloz yapılı hücre duvarı bulunur. D) Aktif olarak yer değiştiremezler. E) Bitkilerde su kaybını önleyen kitin tabakası bulunur.
- Cevap: E
10. Mantarlar ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Tamamı ökaryot hücre tipine sahiptir. B) Bira mayası gibi maya mantarları hariç tamamı çok hücrelidir. C) Vücutları hif adı verilen liflerden oluşmuştur. D) Selüloz yapılı hücre duvarları vardır. E) Depo karbonhidratları glikojendir.
- Cevap: D
11. I. Nodül II. Mikoriza III. Liken Yukarıda verilen birlikteliklerin hangilerinde mantarların rolü vardır? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: D
12. I. Ökaryot ve çok hücreli olma II. Glikojen depolama III. Heterotrof beslenme IV. Aktif yer değiştirme Yukarıda verilenlerden hangileri tüm hayvanlar için ortak olan özelliklerdir? A) I ve II B) I ve III C) I ve IV D) I, II ve III E) I, II, III ve IV
- Cevap: D
13. Aşağıda verilenlerden hangisi omurgalılar şubesindeki balıklar sınıfı için yanlıştır? A) Soğukkanlı canlılardır, kış uykusuna yatmazlar B) Boşaltım atıkları amonyaktır C) Bazılarında iç iskelet kıkırdak yapılıdır D) Çevre sıcaklığı değişse de vücut sıcaklığı sabit kalır E) Yavru bakımı yoktur
- Cevap: D
14. I. Larva döneminde solungaç solunumu ergin dönemde akciğer ve deri solunumu yaparlar. II. Larva döneminde boşaltım atığı amonyak ergin dönemde ise üredir. III. Soğukkanlı canlılardır. Kış uykusuna yatarlar. IV. Gelişme döneminde metamorfoz geçirirler. Yukarıda verilenlerden hangileri kurbağalar için doğrudur? A) I ve II B) I ve III C) I ve IV D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV
- Cevap: E
15. Yukarıdaki grafikte değişken ısılı bir hayvanın çevre sıcaklığına bağlı olarak vücut ısısında oluşan değişim gösterilmiştir. Vücut ısısı değişken olan bu hayvanın metabolizmasının en hızlı ve en yavaş olduğu zaman aralıkları hangisidir? A) Yalnız II B) I ve II C) I ve IV D) II ve IV E) III ve IV
- Cevap: D
“9. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Netbil Yayınları Sayfa 172” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok