“Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

Aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

  • Cevap: 

1. Türkiye’de nüfusun artmasına etkide bulunan başlıca faktörler nelerdir?

  • Cevap: Türkiye’de nüfusun artmasına etkide bulunan başlıca faktörler doğal nüfus artışı ve yurt dışından gelen göçlerdir.

2. Göçün neden olduğu başlıca sorunlar nelerdir?

  • Cevap: Göçün neden olduğu başlıca sorunlar plansız kentleşme, gecekondulaşma, trafik sorunu, çevre kirliliği, eğitim ve sosyal hizmetlerin yetersizliğidir.

3. Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı hangi okul mezunları oluşturur?

  • Cevap: Türkiye’de okuma yazma bilenler içinde en büyük payı ilkokul mezunları oluşturur.

4. Nüfus artışının neden olduğu başlıca sorunlar nelerdir?

  • Cevap: Nüfus artışının neden olduğu başlıca sorunlar kalkınma hızının düşmesi, işsizlik, göçler ve temel ihtiyaçların giderilememesidir.

5. Göçe neden olan doğa olayları hangileridir?

  • Cevap: Göçe neden olan doğa olayları iklim değişiklikleri ile deprem, volkanizma, tsunami, su baskınları, heyelan vb. doğal afetlerdir.

6. Günümüzde sürekli göçlerin en önemli nedeni nedir?

  • Cevap: Günümüzde sürekli göçlerin en önemli nedeni ekonomik koşullardır.

7. Mübadele göçü nedir?

  • Cevap: Mübadele göçü devletler arasındaki anlaşmalara bağlı olarak nüfusun değiştirilmesidir.

8. Türkler, Orta Asya’dan neden göç ettiler?

  • Cevap: Türkler, Orta Asya’dan kuraklık, artan nüfus ve siyasi olaylardan dolayı göç ettiler.

10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 203 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.