“Aşağıdaki soruları, verilen öncüllerden yararlanarak cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki soruları, verilen öncüllerden yararlanarak cevaplayınız.

Aşağıdaki soruları, verilen öncüllerden yararlanarak cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Aşağıdaki şekilde, Dünya’nın Güneş çevresindeki yıllık hareketi gösterilmiştir. Soruları, şekildeki verilere göre cevaplayınız.

Şekilde numaralandırılan Dünya’ya ait konumların hangi tarihlerde gerçekleştiğini yazınız.

  • Cevap:  1) I: 21 Mart II: 21 Haziran III: 4 Temmuz IV: 23 Eylül V: 21 Aralık VI: 3 Ocak

2) Dünya hangi konumlarda iken Güneş ışınları, Ekvator’a dik açıyla düşer?

  • Cevap: I ve IV

3) Dünya hangi konumlarda iken aydınlanma çemberi, kutup dairelerinden teğet geçer?

  • Cevap: II ve V

4) Dünya hangi konumlarda iken yeryüzünün tamamında, gece ve gündüz süreleri birbirine eşittir?

  • Cevap:  I ve IV

5) Dünya hangi konumlarda iken Yengeç ve Oğlak dönencelerinde, Güneş ışınlarının atmosferdeki tutulma oranı en az olur?

  • Cevap:

I: Yengeç Dönencesinde: II II: Oğlak Dönencesinde: V

6) Kuzey Yarım Küre'deki gündüz süreleri, Dünya hangi konumlar arasında iken gece sürelerinden uzundur?

  • Cevap:  I ve IV arasında

7) Kuzey ve Güney Yarım Kürelerde en uzun gece ve en uzun gündüzler, Dünya hangi konumlarda iken yaşanır?

  • Cevap: V ve II

8) Dünya hangi konumda iken Güney Yarım Küre'de ilkbahar mevsimi yaşanır?

  • Cevap: IV ve V arasında

9) Dünya hangi konumda iken Güney Yarım Küre’de yaz mevsimi yaşanır?

  • Cevap: II ve IV arasında

10) Yörünge hızının, en fazla ve en az olduğu konumlar hangileridir?

  • Cevap:

En fazla: VI En az: III

9. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 46 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.