Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.
“Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.
Soru: Aşağıdaki soruları okuduğunuz metne göre cevaplayınız.
- Cevap:
Soru: 1) Çinli hükümdar arkasında bir veliaht bırakmaya nasıl karar veriyor?
- Cevap: Çinli hükümdar yaşlanması üzerine bir veliaht bırakmaya karar veriyor.
Soru: 2) Eve döndükten sonra Ling ne yapıyor?
- Cevap: Ling, eve döndükten sonra başından geçenleri heyecanla annesine anlattı. Annesi ona bir saksı ve biraz da toprak verdi. Ling, tohumu itinayla ekti, onu güneş ışığı görebileceği bir pencere kenarına koydu. Her gün saksıya su vererek tohumun açıp açmadığını kontrol etti.
Soru: 3) Ling, ne zaman başarısız olduğunu düşünmeye başlıyor?
- Cevap: Ling, kendi çiçeği açmayıp arkadaşları saksılarındaki çiçekleri ballandıra ballandıra anlatınca başarısız olduğunu düşünüyor.
Soru: 4) Ling, boş bir saksıyı götüremeyeceğini söyleyince annesi ona ne söylüyor?
- Cevap: Annesi ona saksı boş da olsa krala götürmesini ve dürüst olmasını öğütlüyor.
Soru: 5) Saraya gittiği zaman Ling neden hayrete düşüyor?
- Cevap: Ling saraya gittiği zaman diğer gençleri getirdikleri güzel renkte, güzel biçimde ve güzel kokulu çiçekleri görünce hayrete düşüyor.
Soru: 6) Ling’in elindeki boş saksıyı gören gençler ona nasıl davranıyorlar?
- Cevap: Gençler, Ling’in elindeki boş saksıyı görünce kahkahalarla güldüler. Birkaçı onun durumuna üzüldü ve omzuna dokunup: “Boş ver, elinden geleni yapmışsın!” diyerek onu teselli ettiler.
Soru: 7) Hükümdar kalabalığa neyi ilan ediyor? Onun bu kararı vermesinde etkili olan neden nedir?
- Cevap: Hükümdar, kalabalığa Ling’in yeni hükümdar olduğunu ilan ediyor. Bunda etkili olan neden diğer gençlerin kralın verdiği tohumu değiştirip Ling’in dürüst olup değiştirmemesidir.
Soru: Okuduğunuz metnin konusu ve ana fikrinin doğru belirtildiği kutucuğu işaretleyiniz.
- Cevap:
“6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Yıldırım Yayınları Sayfa 28 Cevabı” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok