Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.
“Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız. Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız. Cevap: 1. İlber Ortaylı'nın bu yazıyı kale
“Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.
Aşağıdaki soruları metinden yola çıkarak cevaplayınız.
- Cevap:
1. İlber Ortaylı'nın bu yazıyı kaleme almasındaki amacı ne olabilir?
- Cevap: Devşirme Sistemi ile ilgili bazı hatalı bilgileri düzeltmek.
2. “Ayaz Paşa” örneği hangi düşünceyi kanıtlama amacıyla verilmiştir?
- Cevap: Devşirilen çocukların geçmişlerini , ailelerini , komşularını unutmadıklarını göstermek için.
3. “Devşirme bir hayat tarzıdır” cümlesiyle ne anlatılmak istenmiştir?
- Cevap: Yani tercih edilebilir olması demektir. İstemezseniz bu hayatı yaşamaya mecbur değilsiniz demektir.
4. Bazı ailelerin çocuklarının devşirilmesinde gönüllü olmasının sebepleri neler olabilir?
- Cevap: Fakirlik en başta gelse de Önemli bir devletin baş veziri olma ihtimali olan bir sistemin içine çocuklarını sokma çabasıdır. Bu gün bile insanlar çocuklarını farklı devletlere eğitim için gönderebilmektedirler.
5. “Partal ayakkabı” nedir?
- Cevap: Çok kullanılmaktan iyice eskimiş, yıpranmış, eski püskü demektir. Çocukluğumuzda bu kelimeyi dedelerim de kullanırdı.
6. Bu metnin başlığı sizce ne olmalıdır?
- Cevap: Devşirme Sistemi Hakkında Kısa Bilgi
7. Metinden hareketle aşağıdakilerden hangisi hayalperestlik olarak kabul edilen görüşlerden biri değildir? A) Balkanlardaki gençlerin Osmanlı savaş gücünün içine alındığı B) Devşirilen gençlerin, aileleri unutturularak Türkleştirildiği C) Balkanlarda millete liderlik edecek, isyan çıkaracak kimsenin kalmadığı D) Sağlıklı genç bir nüfusun oluşmasına izin verilmeyerek Balkanların bağımsızlığına engel olunduğu E) Balkanlardan devşirilen çocukların kimliklerini unutmadığı
- Cevap: E
“10. Sınıf Tarih Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 94” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok