Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle sözlü olarak cevaplayınız.
“Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle sözlü olarak cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle sözlü olarak cevaplayınız.
Soru: Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle sözlü olarak cevaplayınız.
- Cevap:
Soru: 1) Wilson A. Bentley (Vilsın A. Bendli) kar kristalleri konusunda hangi öncülükleri yapmıştır?
- Cevap: Bentley, kar kristallerinin ilk fotoğraflarını çekmiş ve hiçbirinin birbirine benzemediğini kanıtlamıştır.
Soru: 2) Ukichiro Nakaya'nın (Ukiçiro Nakaya) kar kristalleri ile ilgili yaptığı çalışmalar nelerdir?
- Cevap: Nakaya, kar kristallerini sınıflandırmış ve laboratuvarda yapay olarak üretmeyi başarmıştır.
Soru: 3) Nakaya, kar kristallerini niçin “gökyüzünden gelen mektuplar” olarak tanımlamaktadır?
- Cevap: Çünkü kar kristallerinin her birinin farklı ve özel olduğunu, gökyüzünden gelen mesajlar gibi olduğunu düşünmüştür.
Soru: 4) Kar kristallerinin genellikle altıgen prizma şeklinde olmalarının nedeni nedir?
- Cevap: Su molekülleri buz hâline gelirken altıgen biçimde dizildiği için kar kristalleri altıgen prizma şeklindedir.
Soru: 5) Kar kristalleri nasıl oluşmaktadır? Aşamalar hâlinde anlatınız.
- Cevap: Toz taneciği etrafında su buharı donar, kristal oluşur, büyür ve birleşerek kar tanesi hâline gelir.
Soru: 6) Yağış türünü belirleyen etkenler nelerdir?
- Cevap: Hava sıcaklığı yağış türünü belirler; sıcaklık sıfırın altındaysa kar, üstündeyse yağmur yağar.
Soru: 7) Karın beyaz olmasının nedenleri nelerdir?
- Cevap: Kar kristalleri ışığı her yöne yansıttığı için biz onu beyaz görürüz.
Soru: 8) En sevdiğiniz yağış türü hangisidir? Nedenleriyle açıklayınız.
- Cevap: En sevdiğim yağış kar çünkü etrafı beyaz örtüyle kaplayıp sessiz ve huzurlu bir ortam oluşturur.
“8. Sınıf Meb Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 187” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok