Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
“Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
Aşağıdaki soruları cevaplandırınız.
- Cevap:
1. Simbiyotik yaşam şekillerinden hangisinde birlikteliğin bozulması her iki canlının da zarar görmesine neden olur?
- Cevap: Sıkı mutualizm.
2. Türler arasında rekabetin ortaya çıkmasına neden olan faktörler nelerdir?
- Cevap: Yaşam alanının sınırlı olması ve içerdiği besin miktarı ile türlerin ekolojik nişleri.
3. Canlıların avcılarından korunmak için geliştirdikleri davranış şekillerini örnek vererek açıklayınız.
- Cevap: Doğada hem avlar, hem avcılar, yaşam mücadelesi verirken çeşitli stratejiler geliştiriyorlar. Daha başarılı stratejiye sahip olan taraf, genelde bir gün daha hayatta kalmayı başaran taraf oluyor. Bazı avlar, geliştirdikleri savunma mekanizmalarıyla kendilerini avlamayı düşünen hayvanlara gerçekten gözdağı veriyorlar. Bunun dışında tüm savunma mekanizmaları avcılara karşı da geliştirilmiyor tabii; bazen doğanın kendisine karşı da savunmak zorunda kalıyor kendini canlılar. ana Sylvatica türü kurbağalar, kış aylarında soğuktan donmamak için doğal bir antifriz sistemine sahip. Deniz hıyarları düşmanlarına iç organlarını fırlatırlar. Lybia türü yengeçler deniz anemonlarını bir nevi boks eldivenleri olarak kullanırlar.
4. Kara ekosisteminde komünitelerin yayılımı hangi etmenlere bağlı olarak gerçekleşir?
- Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.
5. Süksesyona neden olan etkenler nelerdir?
- Cevap: Orman yangınları, sel, kuraklık, erozyon, deprem, salgın hastalıklar, çevre kirliliği ve insanların müdahalesi (yol yapımı, aşırı otlatma vb.).
6. Sucul ekosistemlerdeki biyoçeşitliliğin bozulmasına kara komünitelerindeki hangi olumsuzluklar neden olabilir? Açıklayınız.
- Cevap: Bu soruyu çözmemizi istiyorsanız yorum bölümüne yazınız.
7. Mimikri nedir? Canlılar için önemini açıklayınız.
- Cevap: Mimikri, bir türün avcılarından kurtulması, çiftleşmesi ve hatta soyunu sürdürebilmesi için diğer bir türe benzemesi ya da her iki türün de birbirine benzemesi olayıdır. Değişiklikler canlıların davranışlarında olabileceği gibi, sesi, kokusu daha da önemlisi görünüşlerinde de ortaya çıkabilir.
8. Ekolojik dengenin bozulması tür içi rekabeti nasıl etkiler? Açıklayınız.
- Cevap: Ekolojik dengenin bozulması rekabeti olumsuz etkiler ve felaketler getirir.
“11. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Anadol Yayınları Sayfa 218” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok