“Aşağıdaki seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Kıyamet aşağıdaki meleklerden hangisinin sura üflemesiyle başlar? A) Münker Nekir B) Kiramen Kâtibin C) Mikail D) İsrafil

  • Cevap: D

2. Aşağıdakilerden hangisi ahiretin aşamalarından biri değildir? A) Gayb B) Mahşer C) Kıyamet D) Ölüm

  • Cevap: A

3. Aşağıdakilerden hangisi ahirete iman etmenin insana sağladığı özelliklerden biri değildir? A) İnsanın tedirginliklerini ve korkularını giderir. B) İnsanın hayatına çekidüzen verir. C) Bu inanca sahip olan insan hiçbir şeyin boşa gitmeyeceğini bilir. D) İnsan adaletin sağlanamayacağını gördüğü için umutsuzluğa kapılır.

  • Cevap: D

4.“Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah'a ve ahiret gününe iman eden kimse komşusuna ihsanda (iyilikte) bulunsun. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsa ya hayır söylesin ya da sussun." (Buhârî, Edeb, 31.) Yukarıdaki hadise göre aşağıdakilerden hangisi vurgulanmaktadır? A) Herkes ahirete inanmalıdır. B) İman, kabul etmek ve benimsemektir. C) İman insanı güçlü ve cesur kılar. D) İman, insanın davranışlarına yansımalıdır.

  • Cevap: D
5. Öldükten sonra insanın bütün yaptıklarının tartıldığı ilahi teraziye ne ad verilir? A) Mizan  B) Haşr C) Amel defter D) Ba’s
  • Cevap: A
6. Aşağıdaki seçeneklerde yer alan melekler ve görevleri eşleştirmelerinden hangisi doğrudur? A) Azrail: İnsana hayat verir. B) Mikail: Kıyameti başlatmak için sûra üfler. C) Münker Nekir: Ölen her insanı sorgular. D) Cebrail: Can alır.
  • Cevap: C
7. Allah (c.c.), hiç kimseye zulmetmeyen, herkese yaptığının karşılığını verendir. Hem burada hem de ahirette kendisine iman edenlere cömertçe davranır, onları bağışlar ve ödüllendirir. Yukarıdaki metne göre aşağıdakilerden hangisi söylenemez? A) Allah (c.c.) kimseye zulmetmez. B) İnsanlar dünyada yaptıklarının karşılığını ahirette görürler. C) Allah (c.c.) iman edip güzel işler yapanlara karşı merhametlidir. D) Allah (c.c.) günah işleyenleri asla affetmez.
  • Cevap: D
8. Hz. Musa (a.s.), Hz. Âdem (a.s.), Hz. Yahya (a.s.), Hz. Muhammed (s.a.v.), Hz. İbrahim (a.s.), Hz. İsa (a.s.), Hz. Nuh (a.s.) Yukardaki peygamberlerden hangi ikisi Allah’ın (c.c.) güç ve kudretinin bir işareti olarak babasız bir şekilde yaratılmıştır? A) Hz. Musa (a.s.) - Hz. Âdem (a.s.) B) Hz. Muhammed (s.a.v.) - Hz. İsa (a.s.) C) Hz. Âdem (a.s.) - Hz. İsa (a.s.) D) Hz. İsa (a.s.) - Hz. Yahya (a.s.)
  • Cevap: C

9. Muavvizeteyn sureleri kötülük ve belalardan korunmak için okunur. Aşağıdakilerden hangisi bu tanıma uygun surelerdir?

A) İhlas-Fil B) İhlas-Felak C) Felak- İhlas D) Felak-Nâs

  • Cevap: D

10. Melekler için aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) İman edip güzel işler yapan müminlere dua ederler. B) Meleklerin bizimle ilgisi yoktur. C) Melekler insanlara karışık şeyler ilham ederler. D) Meleklerin hepsi vahiy getirmekle görevlidir.

  • Cevap: A

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 40 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.