“Aşağıdaki modern devlet ile ilgili kavram bulmacasını çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki modern devlet ile ilgili kavram bulmacasını çözünüz.

Soru: Aşağıdaki modern devlet ile ilgili kavram bulmacasını çözünüz.

Sağdan Sola 5. Thomas Hobbes’ın savunduğu kuram
  • Cevap: Toplumsözleşmesi
7. Rousseau’nun savunduğu kuram
  • Cevap: Sosyalsözleşme
8. Kilise ve feodalitenin etkisinde olan devlet biçimi
  • Cevap: Geleneksel Devlet
9. Feodal düzenin siyasal birimlerini ortadan kaldıran yönetim anlayışı
  • Cevap: Mutlak Monarşi
13. Laik siyasal devlet düşüncesi olan düşünür 
  • Cevap: Niccolo Machiavelli
16. Sürekli egemenlik kuramını savunan düşünür
  • Cevap: Jeanbodin
Yukarıdan aşağıya 1. Modern devlet düşüncesinin yetkinleşmesini sağlayan düşünür
  • Cevap: Thomas Hobbes
2. Modern devlet anlayışının başladığı çağ
  • Cevap: Yeniçağ
3. Krala ait olan egemenliğin ondan alınarak topluma verilmesi sonucu ortaya çıkan egemenlik türü
  • Cevap: Demokratik
4. Egemenliğin kaynağını halka dayandırarak halk egemenliği teorisini savunan düşünür
  • Cevap: Jean Jacques Rousseau
6. Egemenliğin kaynağının ulus olduğunu savunan yeni bir siyaset kuramı
  • Cevap: Modern Ulus Devlet
10. Milli egemenlik teorisini ortaya çıkaran düşünür
  • Cevap: Emmanuel Sieyes
11. Mutlakiyetçi görüşlerin yerine modern ulus devlet teorisini başlatan düşünür
  • Cevap: John Locke
12. Kralın yetkilerini kısıtlayan dinsel unsur
  • Cevap: Kilise
14. Modern ulus devlet anlayışının başladığı dönem
  • Cevap: Aydınlanma
15. Geleneksel devlet anlayışının toprağa bağlı yönetim biçimi
  • Cevap: Feodalite

11. Sınıf Tarih Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 10 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.