“Aşağıdaki kutulara bazı yer altı kaynakları yazılmıştır. Size yöneltilen soruları kutulardaki numaralar ile cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların karşısındaki noktalı yerlere yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki kutulara bazı yer altı kaynakları yazılmıştır. Size yöneltilen soruları kutulardaki numaralar ile cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların karşısındaki noktalı yerlere yazınız.

Aşağıdaki kutulara bazı yer altı kaynakları yazılmıştır. Size yöneltilen soruları kutulardaki numaralar ile cevaplandırınız. Cevaplarınızı soruların karşısındaki noktalı yerlere yazınız.

  • Cevap: 

1. Divriği, Hekimhan ve Hasan Çelebi’de çıkarılan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 5

2. Türkiye’nin en çok ihraç ettiği maden hangisidir?

  • Cevap: 8

3. Fethiye, Köyceğiz, Guleman ve Kop Dağı’nda çıkarılan, demir çelik sanayisinin önemli bir ham maddesi olan maden hangisidir?

  • Cevap: 3

4. Türkiye’nin elektrik enerjisi üretimindeki payı en fazla olan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 7

5. Dünya rezervlerinin yarısından fazlasının Türkiye’de bulunduğu maden hangisidir?

  • Cevap: 2

6. Ergani, Maden, Küre, Murgul ve Çayeli’nde çıkarılan, elektrikli ve elektronik eşyalar üreten fabrikaların önemli bir ham maddesi olan maden hangisidir?

  • Cevap: 4

7. Denizli Sarayköy’de elektrik enerjisi üretiminde kullanılan doğal kaynak hangisidir?

  • Cevap: 9

8. Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt’te çıkarılan yer altı kaynağı hangisidir?

  • Cevap: 6

9. Petrol ve doğal gaz sondajlarında kullanılan; Antalya, Kahramanmaraş, Muş, Giresun, İzmit ve Eskişehir’de çıkarılan maden hangisidir?

  • Cevap: 1

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 176 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.