“Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. görsel 1'de “Kuleden/kul eden”, görsel 2'de “gülüver/gülü ver”, görsel 3'te “gülerken/gül erken” kelime ve kelime gruplarıyla cinaslı kafiyenin kullanıldığı dizeler oluşturunuz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. görsel 1'de “Kuleden/kul eden”, görsel 2'de “gülüver/gülü ver”, görsel 3'te “gülerken/gül erken” kelime ve kelime gruplarıyla cinaslı kafiyenin kullanıldığı dizeler oluşturunuz.

Soru: Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. görsel 1'de “Kuleden/kul eden”, görsel 2'de “gülüver/gülü ver”, görsel 3'te “gülerken/gül erken” kelime ve kelime gruplarıyla cinaslı kafiyenin kullanıldığı dizeler oluşturunuz.

  • Cevap: 

Görsel 1 için olası cevap: Kuleden/Ses geliyor kuleden/O kaş o göz değil mi/Beni sana kul eden

Görsel 2 için olası cevap: Gül açılsın dudağında gülüver/ Bana n’olur açılan her gülü ver/Buna ister darıl ister gülüver/

Görsel 3 için olası cevap: Bilmem ki yaz mı gelmiş/Niçin açmış gül erken/Aklımı kayıp ettim/Nazlı yârim gülerken

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Kavram Öğretimi Kitabı MEB Yayınları Sayfa 156 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.