“Aşağıdaki görseller, 2022’nin ilk üç ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısı ile ilgili bilgiler içermektedir. Bilgilerden doğru olanların sonuna “D”, yanlış olanların sonuna “Y” yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki görseller, 2022’nin ilk üç ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısı ile ilgili bilgiler içermektedir. Bilgilerden doğru olanların sonuna “D”, yanlış olanların sonuna “Y” yazınız.


Soru: Aşağıdaki görseller, 2022’nin ilk üç ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı turistlerin sayısı ile ilgili bilgiler içermektedir. Bilgilerden doğru olanların sonuna “D”, yanlış olanların sonuna “Y” yazınız.
  • Cevap: 
1. (D) 2022 yılının ilk üç ayında ziyaretçi sayısı 10 milyonu geçmiştir.
2. (Y) Şubat ayında gelenlerin sayısı, mart ayında gelenlerin sayısının yarısından fazladır.
3. (Y) Mart ayındaki toplam ziyaretçi sayısı, ocak ve şubat ayı toplamının iki katıdır.
4. (D) Ziyaretçi sayısı her ay, bir önceki ayın en az iki katı kadar artış göstermiştir.

6. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Sayfa 253 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.