Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat-fiil yoktur?
Bu sayfa 2023-2024 eğitim-öğretim yılı içeriğidir.
Kitabın güncel basımı kontrol ediliyor…
“Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat-fiil yoktur?” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat-fiil yoktur?
Soru: Aşağıdaki dizelerin hangisinde sıfat-fiil yoktur?
A) Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.B) Fışkırır rûh-i mücerred gibi yerden na’şım;O zaman yükselerek Arş'a değer, belki başım.C) Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı: Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.D) Kükremiş sel gibiyim; bendimi çiğner, aşarım; Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
- Cevap: B
“8. Sınıf Türkçe Çalışma Kitabı MEB Yayınları Sayfa 155 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok