Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların sonuna “Ö”, nesnel olanların sonuna “N” yazınız.'a ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların sonuna “Ö”, nesnel olanların sonuna “N” yazınız.

Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların sonuna “Ö”, nesnel olanların sonuna “N” yazınız.

  • Cevap:

Sadece kötümserlerden oluşan bir toplum çekilir olmaz. (Ö) Yazarın son kitabı iki yüz sayfadan oluşuyor. (N) İyimserlik, topluma yaşama sevinci verir. (Ö) Toplumumuza iyimserler de kötümserler de katkıda bulunurlar. (Ö) Okuduğunuz metnin konusu iyimserlik ve kötümserliktir. (N) İyimser olmak da kötümser olmak da uygarlık gereğidir. (Ö) “Yaşamın İçinde Yolculuk” kitabını Yusuf Çotuksöken yazmıştır. (N) İçimizin bir başka güzelliği de iyimserliktir. (Ö)

8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Meb Yayınları Sayfa 16 Cevabı ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.