“Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen sözcük grubu veya sözcüklerden uygun olanları yazınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen sözcük grubu veya sözcüklerden uygun olanları yazınız.

Soru: Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere verilen sözcük grubu veya sözcüklerden uygun olanları yazınız.
  • Cevap: 
1. Türkiye'nin de üye olduğu, merkezi Suudi Arabistan'da bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı 1969 yılında kurulmuştur. 2. Türk dilini konuşan ülkeler TÜRKSOY adlı kuruluşa üyedir. 3. "En iyi aşçılar İtalya'dan çıkar." ifadesi kalıp yargı oluşturmaktadır. 4. Gıda kaynaklarının azalması insanları kıtlık ve açlık ile baş başa bırakan küresel bir sorundur. 5. Savaşlar, iç karışıklıklar, açlık ve kıtlık göç sorununu ortaya çıkarmıştır.

7. Sınıf Meb Yayınları Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 278 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.