Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyiniz.
1. Aşağıdakilerden hangisi çiçeksiz bitkidir? A) Buğday B) Kara yosunu C) Arpa D) Fındık Cevap: B
2. Aşağıdakilerden hangisi çiçekli bir bitkidir? A) Eğrelti otu B) Lale C) At kuyruğu D) Ciğer otu Cevap: B
3. Aşağıdaki canlılardan hangisi iki yaşamlıdır? A) İnek B) Balık C) Yılan D) Kurbağa Cevap: A
4. Aşağıdakilerden hangisi besinini hazır olarak alır? A) Papatya B) Eğrelti otu C) Peynir küfü D) Kara yosunu Cevap: D
5. Aşağıdakilerden hangisi omurgalı canlı değildir? A) Balina B) Solucan C) Sazan D) Güvercin Cevap: B
6. Aşağıdakilerden hangisi sürüngen bir hayvan değildir? A) Kertenkele B) Fok C) Timsah D) Yılan Cevap: B
7. I. Hamurun mayalanması II. Peynirin küflenmesi III. Ekmeğin küflenmesi Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri maya mantarlarının faaliyetleri sonucu oluşur ? A) Yalnız I B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: A
8. Şapkalı mantarlar için aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir? A) Kök, gövde ve çiçek gibi kısımları vardır. B) Ilık ve nemli yerlerde yaşar. C) Şapkalarının altında ince bölmeler vardır. D) Zehirli veya zehirsiz olabilir.
- Cevap: A
9. Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur? A) Akciğer solunumu yapan hayvanların hepsi karada yaşar. B) Omurgalı hayvanların tümü yavrularını sütle besler. C) Sürüngenler yumurta ile çoğalır. D) Kuşlar iki yaşamlı canlılardır.
- Cevap: A
10. Aşağıdakilerden hangisi omurgasız canlıdır? A) Hamsi B) Kurbağa C) Midye D) Baykuş
- Cevap: C
11. Aşağıdaki hayvanlardan hangisi sınıflandırmada farklı grupta yer alır? A) Timsah B) Koyun C) Ayı D) Sincap
- Cevap: A
12. Mikroskobik canlılarla ilgili I. Bazıları yararlı, bazıları zararlıdır. II. Mikroskopla görülebilirler. III. Çıplak gözle görülenleri de vardır. verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) I ve II B) II ve III C) I ve III D) I, II ve III
- Cevap: A
“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Ada Yayınları Sayfa 58” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
😃 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok