“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Aşağıdaki hayvanlardan hangisi omurgalıdır?

  • Cevap: B

2. Aşağıda verilen bitkilerden hangisi çiçeksiz bitkilere örnektir?
A) Bezelye
B) Mısır
C) Ciğer otu
D) Menekşe

  • Cevap: C

3. Aşağıdaki bitkilerden hangisi çiçekli bir bitkidir?

  • Cevap: B

4.Yandaki görselde çiçekli bir bitkinin kısımları görülmektedir. Bu kısımlardan hangisi bitkinin besin üreten kısmıdır?
A) 1
B) 2
C) 3
D) 4

  • Cevap: D

5.  Aşağıda görselleri verilen canlılardan hangisi omurgasız hayvanlara örnektir?

  • Cevap: B

6. Bazı canlılar ve bu canlılara ait özellikler aşağıdaki tabloda verilmiştir. Verilen özellikler, düşey sütundaki canlılarda görülüyor ise görülmüyor ise “X” işareti konularak tablo dolduruluyor. Her doğru işaretleme 1 puan olduğuna göre toplam 5 puan alan bir öğrencinin yanıtları aşağıda verilenlerden hangisi gibi olabilir?

  • Cevap: B

7. Aşağıda bazı mantar çeşitleri ve bu mantarların açıklamaları karışık olarak verilmiştir. Mantar çeşitlerini ve açıklamaları oklar kullanarak doğru bir şekilde eşleştiren bir öğrencinin çizdiği okların görünümü nasıl olur?

  • Cevap: C

8. Memeli canlılar ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur? A) Kuluçkaya yatarlar. B) Vücutları tüyler ile örtülüdür. C) Yavrularına bakmazlar. D) Akciğer solunumu yaparlar.

  • Cevap: D

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 56 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.