Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.
I. Silgi IV. Kalın tahta II. Pet şişe V. Yağlı kâğıt III. Duvar VI. Buzlu cam1. Yukarıdaki verilenlerden hangileri saydam olmayan (opak) maddelere örnektir? A) I, III, IV B) II, V, IV, VI C) II, IV, V D) I, II, III, IV, V, VI
- Cevap: A
2 Aşağıda gölgenin boyunu etkileyen değişkenler ile ilgili bazı ifadeler verilmiştir. I. Fener, toptan uzaklaştırılırsa gölgenin boyu artar. II. Top, fenerden uzaklaşırsa gölgenin boyu artar. III. Fener, topa yaklaşırsa gölgenin boyu artar.
Buna göre verilen seçeneklerden hangisi doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) II ve III D) I ve III
- Cevap: B
3. Çerçeveler içinde verilen ifadeleri doğru veya yanlış olarak değerlendirelim. İfade doğru ise “D” yönünde, yanlış ise “Y” yönünde ilerleyerek hangi çıkışa ulaşacağımızı bulalım.
- Cevap: A
4. Aşağıda verilen yüzeylerden hangisi düzgün yansımaya neden olmuştur?
- Cevap: B
5. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur? A) Tüm yüzeyler üzerine düşen ışığı yansıtmaz. B) Gelen ışın ile ayna arasındaki açıya gelme açısı denir. C) Yansıma kanunları tüm yüzeyler için geçerli değildir. D) Yüzeyin normali üzerinden gelen ışınlar kendi üzerinden geri yansır.
- Cevap: D
6. Yukarıda ışık ışının bir yüzeye çarptıktan sonra izlediği yol verilmiştir. Buna göre; I. 1 ve 4 numaralı açılar birbirine eşittir. II. 1 ve 2 numaralı açıların toplamı 90 derecedir. III. 2 ve 3 numaralı açılar birbirine eşittir
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
7. Şekilde verilen borudan bakan Elifin, mum ışığım görememesinin sebebi aşağıdakilerden hangisidir? A) Işık kaynağından yayılan ışığın, boruya ulaşması B) Işığın doğrusal bir yol izlemesi C) Işığın her yöne yayılması D) Işığın karanlık ortamda yayılması
- Cevap: B
8. Işık ışınının bir yüzeye çarptıktan sonra izlediği yol, şekildeki gibi verilmiştir. Buna göre bu ışının gelme açısı kaç derecedir?
- Cevap: B
9. Perde üzerinde futbol topunun gölgesini oluşturmak isteyen bir öğrenci futbol topunu hangi noktaya koyarsa perde üzerinde oluşan gölge en büyük olur?
- Cevap: A
10. Aşağıdaki tabloda bazı maddeler verilmiştir. Bu maddelerden yarı saydam olanlar çıkarılırsa tablonun görünümü aşağıda verilenlerde hangisi gibi olur?
- Cevap: C
11. Yukarıdaki görselde farları açık sabit bir arabaya doğru yürüyen bir çocuk görülmektedir. Buna göre çocuk hangi noktaya geldiğinde gölgesinin boyu en uzun olur?
- Cevap: D
“5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 139” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok