“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların doğru cevabını işaretleyelim.

1. Bir saf maddenin farklı fiziksel hâlleri A, B ve C şeklinde gösterilmiştir.
1, 2, 3 ve 4 numaralı değişimlerden 2. nin buharlaşma olduğu biliniyor. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) B, maddenin katı hâlidir. B) 3. değişim erimedir. C) C maddesi buharlaşma sonucu oluşur. D) 1. değişim donmadır.

  • Cevap: C

I. Isı ve sıcaklık enerji türüdür. II. Isı, kalorimetre kabıyla hesaplanır. III. Sıcaklığın birimi joule ya da kaloridir. IV. Isının birimi °C ile gösterilir.
2. Yukarıdaki ifadelerden hangileri yanlıştır? A) II ve IV B) I ve III C) I ve IV D) I,II,III ve IV

  • Cevap: C

I. Donma noktası II. Erime noktası III. Kaynama noktası IV. Kütle
3. Yukarıdakilerden hangileri maddenin ayırt edici özelliklerindendir? A) II ve IV B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: D

I. Sıvılar her sıcaklıkta buharlaşır. II. Kaynama belli bir sıcaklıkta olur. III. Buharlaşma sıvının her tarafında olur.
4. Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?

  • Cevap: B

5. Yukarıdaki olayları maddelerin ısı alma ve verme durumlarına göre sınıflandırırsak aşağıdaki seçeneklerden hangisi doğru olur?

  • Cevap: D

6. Yukarıdakilerden hangisinde ya da hangilerinde genleşme ve büzülme görülür? A) Yalnız l B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: D

7. Aşağıda verilenlerden hangisi buharlaşmanın özelliğidir? A) Her sıcaklıkta olur. B) Sıvının her yerinde olur. C) Belli bir sıcaklıkta olur. D) Sıcaklık sabit kalır.

  • Cevap: A

8. Isı ile ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır? A) Isı, bir enerjidir. B) Isı birimi olarak kalori ya da joule kullanılır. C) Isı alan maddenin sıcaklığı sürekli yükselir. D) Isı alan bir maddenin hacmi artabilir.

  • Cevap: C

9. Özdeş ve ağzı açık kaplarda, ilk sıcaklıkları eşit olan eşit miktardaki saf A ve B sıvıları, özdeş ısıtıcılar ile eşit süre ısıtılıyor. Buna göre aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
A) Isıtma işlemi sonucunda kaplardaki sıvı miktarları eşittir.
B) Her iki sıvı da hâl değişimi görülür..
C) Her iki kaba eşit ısı verilmiştir.
D) Kaplarda, başlangıçta aynı cins sıvılar bulunmaktadır.

  • Cevap: C

Yanda verilen kavanozun kapağını açamayan İbrahim;
I Kavanoz camını ısıtır, kapağı soğutursa kapağı açar.
II. Kavanoz camını soğutur, kapağı ısıtırsa kapağı açar.
III. Sadece kavanozun kapağını ısıtırsa kapağı açar.

10. Bu durumlardan hangisinde veya hangilerinde kavanozun kapağı açılabilir?

  • Cevap: C

5. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları SDR Dikey Yayınları Sayfa 110 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.