Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.
- Cevap:
1. Üreme ile ilgili olarak,
I. Bir populasyonun bütün bireyleri kesinlikle üreme yeteneğine sahiptir.
II. Bütün üreme çeşitlerinde oluşan yavrular arasında kalıtsal farklılıklar meydana gelir.
III. Hücre bölünmesi büyüme, gelişme ve üreme amaçlıdır.
verilen ifadelerden hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) II ve III
- Cevap: C
2. I. Sentromer bölünmesi
II. Sitoplazma bölünmesi
III. Çekirdek bölünmesi
Yukarıdaki olaylardan hangileri mayoz bölünme sırasında iki kez gerçekleşir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: D
3.Yukarıdaki şekillerde farklı canlılara ait hücre bölünmesinin bazı safhaları gösterilmiştir. Bu şekillerden hangileri kesinlikle mayoz hücre bölünmesine aittir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
- Cevap: B
4. Eşeyli üreme sürecinde gerçekleşen bazı
olaylar aşağıda sıralanmıştır.
I. Yumurta ana hücresinden yumurta hücresi oluşmuştur.
II. Döllenme olayı meydana gelmiş ve zigot oluşmuştur.
III. Zigot gelişerek bireyi meydana getirmiştir.
Yukarıda anlatılan olaylardan kromozom sayısında meydana gelen değişim aşağıdaki grafiklerden hangisinde doğru gösterilmiştir ?
- Cevap: A
5. Aşağıdaki şekilde eşeyli üreme süreci gösterilmiştir. Şekil üzerinde gösterilen olaylardan hangileri hücrelerin kromozom sayısını etkiler? A) I ve II B) I ve IV C) III ve IV D) I, II ve III E) I, II, III ve IV
- Cevap: D
6. Aşağıda belirtilen canlı türü ve üreme çeşidi eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır? A) Paramesyum - Bölünerek üreme B) Bira mayası - Tomurcuklanma C) Kertenkele - Rejenerasyonla üreme D) Kara yosunu - Sporla üreme E) Kurbağa - Eşeyli üreme
- Cevap: C
7. I. Gamet oluşumu II. Yaraların onarımı III. Vücudun büyüme ve gelişmesi IV. Eşeysiz üreme Mitoz hücre bölünmesi ile yukarıda belirtilen durumlardan hangileri gerçekleşebilir? A) I ve III B) II ve IV C) I, II ve III D) I, III ve IV E) II, III ve IV
- Cevap: E
8. Aşağıdaki şekilde bir homolog kromozom çifti gösterilmiştir. Bu kromozomların kardeş kromatitlerin- den hangileri arasında krossing over ile parça değişimi gerçekleşmez? A) 1 - 3 B) 3 - 4 C) 2- 4 D) 2 - 3 E) 1 - 4
- Cevap: B
9. Mayoz hücre bölünmesi sonucunda;
I. kalıtsal çeşitlilik,
II. gamet oluşumu,
III. hücre sayısı artışı
durumlarından hangileri gerçekleşir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: E
10. Vejetatif üretim, tarım ve bahçecilikte kullanılan tekniklerden biridir. Eşeyli üreyebilen bazı bitkilerin üretiminde vejetatif üretim tercih edilmektedir. Vejetatif üretim sonucunda; I. ürün kalitesinin korunması, II. tohum kalitesinin artırılması, III. daha kısa sürede ürün elde edilmesi durumlarından hangileri gerçekleşir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III
- Cevap: D
“10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 74” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok