“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruların cevaplarını işaretleyiniz.

  • Cevap: 
1. Eşeyli üreyen canlılarda; I. mitoz bölünme, II. mayoz bölünme, III. döllenme
olaylarından hangileri gözlenir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
2. I. Kalıtsal çeşitlilik olması II. Yavruların çevresel faktörlere karşı daha dayanıklı olması III. Kısa sürede çok sayıda yavru oluşması
Yukarıda belirtilen özelliklerden hangileri, eşeyli üremenin eşeysiz üremeye göre daha avantajlı olduğu durumları göstermektedir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: C

3. I. Endospor oluşumu II. Tomurcuklanma III. Partenogenez
Yukarıda belirtilen durumlardan hangilerinde yeni bireyler oluşmaz? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III
  • Cevap: A

4. I. Yeni bireylerin oluşması II. Bireylerin çevresel değişimlere dirençli olması III. Mitoz hücre bölünmesi sonucu oluşması
Yukarıda belirtilen durumlardan hangileri, hem eşeysiz hem de eşeyli üremenin ortak özelliklerindendir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: D

5. I. Partenogenez II. Eşeysiz üreme III. Eşeyli üreme
Yukarıda verilen durumlardan hangilerinde döllenme gerçekleşmez? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
  • Cevap: B
6.Yukarıdaki tabloda, bitki ve hayvan hücrelerinde mayoz bölünme sırasında gerçekleşen olaylar “✓” ile işaretlenmiştir. Buna göre hangi işaretlemelerde hata yapılmıştır? A) Yalnız I B) II ve IV C) III ve IV D) I, II ve IV E) I, III ve IV
  • Cevap: A

7. Aşağıda belirtilen olaylardan hangisi mitoz bölünme ile gerçekleşmez? A) Yumurta hücresinin oluşumu B) Yaraların onarımı C) Vücudun büyümesi D) Deniz yıldızının kopan kolundan yeni deniz yıldızı oluşması E) Vejetatif üreme

  • Cevap: A

8. Hücre döngüsünde interfaz evresi; I. mitoz bölünme, II. mayozun 1. bölünmesi, III. mayozun 2. bölünmesi
olaylarından hangilerinin öncesinde görülür? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: D

9. Bakterilerde bölünme ile protistalarda gerçekleşen bölünme karşılaştırıldığında; I. iğ ipliği oluşumu, II. sitoplazma bölünmesi, III. kromatin ipliğin kromozoma dönüşmesi, IV. DNA’nın eşlenmesi
olaylarından hangileri ortak olarak gerçekleşir? A) I ve III B) I ve IV C) II ve IV D) I, II ve IV E) I, II, III ve IV

  • Cevap: C

10. Yandaki şekli verilen hücre ve hücre bölünmesi çeşidi ile ilgili, I. Hayvan hücresine aittir. II. Mayozun anafaz 1 safhasına aittir. III. Ana hücrenin kromozom sayısı 2n = 4’tür. IV. Bölünme sırasında 4 tetrat oluşmuştur. yargılarından hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) I, II ve III E) I, III ve IV

  • Cevap: D

11. Aşağıdaki şekillerde bir eşey ana hücresinin mayoz bölünmesine ait bazı evreler gösterilmiştir.

Bu şekillere göre, I. Ana hücrenin kromozom sayısı 2n = 2’dir. II. Bu şekillerde belirtilen aşamaların gerçekleşme sırası 1 - 2 - 3 - 4 şeklindedir. III. Bu eşey ana hücresi bir hayvan türüne ait olabilir. ifadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

10. Sınıf Biyoloji Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayınları Sayfa 70 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.