Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1.Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisinde yayla yerleşmelerine rastlanmaz? A) I B) II C) III D) V E) IV
- Cevap: A
2. Türkiye’nin bulunduğu yer, ilk yerleşik hayatın başladığı dönemden itibaren birçok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
Bu durum Türkiye’nin bulunduğu yerin,
I. su kaynakları,
II. iklim,
III. tarım
etmenlerinden hangilerinin elverişli olmasının sonucudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: E
3. Aşağıdaki illerden hangisinde mezralara yaygın olarak rastlanması beklenir? A) İzmit B) Eskişehir C) Hakkâri D) Zonguldak E) Kayseri
- Cevap: C
4. Doğu Karadeniz’in kıyı kesiminde dağınık yerleşmelerin oluşmasında,
I. su kaynaklarının fazla olması,
II. arazinin engebeli olması,
III. tarım alanlarının dağınık olması
etmenlerinden hangileri etkili olmuştur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: E
5. Kom, yayla ve oba gibi yerleşmelerin geçici olmasında en önemli etmen aşağıdakilerden hangisidir? A) Yüz ölçümü B) Ekonomik etkinlik C) Yer şekilleri D) Coğrafi konum E) Yükseklik
- Cevap: B
6. Bazı şehirlerin gelişmesinde ulaşım koşullan etkili olmuştur. Özellikle önemli yolların kavşağında bulunan şehirlerde bu durum belirgindir. Bu tür şehirlere ulaşım şehirleri denir.
Aşağıdakilerden hangisi bu tür şehirlere örnek verilemez?
A) Gaziantep
B) Ankara
C) Eskişehir
D) Kırklareli
E) Afyonkarahisar
- Cevap: D
7.Yukarıdaki haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisindeki yerleşim birimlerinde sanayi fonksiyonu daha az gelişmiştir? A) I B) II C) III D) IV E) V
- Cevap: E
8. Birkaç mahalleden oluşan Kastamonu ve Bolu çevresinde yaygın olan yerleşim birimi aşağıdakilerden hangisidir? A) Ağıl B) Divan C) Kom D) Yayla E) Oba
- Cevap: B
9. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’deki “Sakin şehirlerin” ortak özelliğidir? A) Nüfusun yoğun olması B) Sanayinin gelişmiş olması C) Gelenek ve göreneklerini korumaları D) Ticari hinterlantlarının geniş olması E) Üniversitelerin bulunması
- Cevap: C
“11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 85” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok