“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

  • Cevap: 

1. I. Pamuk II. Buğday III. Çeltik IV. Tütün
Yukarıdaki tarım ürünlerinden hangilerinin üretim alanına devlet müdahale etmektedir? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) II ve IV E) III ve IV

  • Cevap: E

2.Yaz yağışı alan yerlerdeki meralar, büyükbaş hayvancılığa elverişlidir. Buna göre haritada numaralarla gösterilen yerlerden hangisi, büyükbaş hayvancılığa daha çok elverişlidir? A) I B) II C) III D) IV E) V

  • Cevap: D

3. Aşağıda, bazı yıllarda Türkiye’deki nadas alanları verilmiştir. Nadas alanlarının değişmesinde; I. sulanan alanların artması, II. gübre kullanımının artması, III. tarım tekniğinin değişmesi etmenlerinden
hangilerinin sonucu olduğu savunulabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III

  • Cevap: E

4. Aşağıdakilerden hangisinde bir il, en çok o ilde yetiştirilmeyen tarım ürünüyle birlikte verilmiştir? A) Elma - Isparta B) Fındık - Giresun C) Üzüm - Manisa D) Kayısı - Malatya E) İncir - Aydın

  • Cevap: B

5. Türkiye’de hayvancılıkla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Muğla ve Ordu en fazla bal üreten illerdir. B) Kıl keçisi daha çok Toroslar ’da beslenmektedir. C) En fazla balık, Ege’den elde edilmektedir. D) Modern anlamda sığır besiciliği daha çok tüketim merkezlerine yakın yerlerde gelişmiştir. E) Kümes hayvancılığı daha çok büyük şehirlere yakın yerlerde gelişmiştir.

  • Cevap: C

6.Haritada numaralarla gösterilen yerlerle ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır? A) I numaralı yerde tütün üretimi fazladır. B) V numaralı yerde pamuk da üretilmektedir. C) III numaralı yerde turunçgiller üretilmektedir. D) IV numaralı yerde tarım alanları geniştir. E) II numaralı yerde buğday ve arpa üretimi fazladır.

  • Cevap: B

7. Güneydoğu Anadolu’da sulanan tarım alanlarının artması, aşağıdaki ürünlerden hangisinde artışa neden olması beklenmez? A) Kırmızı mercimek B) Pamuk C) Mısır D) Susam E) Ayçiçeği

  • Cevap: A

8. Yetişme alanı geniş olan tarım ürünlerinin iklim seçiciliği azdır. Buna göre aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisinin iklim seçiciliği daha azdır? A) Çay B) Muz C) Elma D) Fındık E) Turunçgiller

  • Cevap: C

11. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 154 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.