Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1. Belirli koşullarda gerçekleşen
CH4(g) + 2O2(g)
➜ CO2(g) + 2H2O(g)
16g 64g 44g 36g
tepkimesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
A) Kütle korunmuştur.
B) Hacim korunmuştur.
C) Mol sayısı korunmuştur.
D) Atom sayısı korunmuştur.
E) Molekül türü korunmuştur.
- Cevap: E
2. Kimyasal tepkimeler için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Girenler her zaman ürünlerden fazladır. B) Tepkime denklemleri ile gösterilir. C) Kimyasal değişimleri ifade eder. D) Enerji korunur. E) Kütle korunur.
- Cevap: A
3. Aşağıdaki kanunlardan hangisi “Bir kimyasal tepkimede girenlerin kütleleri toplamı, ürünlerin kütleleri toplamına eşittir.” şeklinde ifade edilir? A) Sabit Oranlar Kanunu B) Kütlenin Korunumu Kanunu C) Katlı Oranlar Kanunu D) Avogadro Kanunu E) Bileşen Hacimler Kanunu
- Cevap: B
4. Kimyasal tepkime denklemlerinden;
I. Tepkimeye katılan ve oluşan maddeleri
II. Maddelerin mol oranlarını
III. Maddelerin hâllerini
bilgilerinden hangisi ya da hangilerini edinirsiniz?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve II
D) I ve III
E) I, II ve III
- Cevap: E
5. 12,00 g karbon-12’de bulunan atom sayısı nedir? A) Molekül numarası B) Kütle numarası C) Avogadro sayısı D) Atom kütlesi E) Proton sayısı
- Cevap: C
6. 2AI(k) + 3CI2(g) 2AICI3(k)
tepkimesinin türü aşağıdakilerden hangisidir?
A) Analiz
B) Yanma
C) Sentez
D) Çözünme-çökelme
E) Asit-baz
- Cevap: C
7. Potasyum sülfat çözeltisi ile demir(II) klorür çözeltisi tepkimeye giriyor, demir(II) sülfat çöküyor.
Bu tepkimenin denklemi aşağıdakilerden hangisi ile sembolize edilebilir?
A) A(g) + B(k)
➜ AB(k)
B) AB(k) + CD(suda)
➜ AD(suda) + CB(suda)
C) AB(suda) + CD(suda)
➜ AD(suda) + CB(k)
D) A(k) + CD(suda)
➜ AD(suda) + C(k)
E) AB(k)
➜ A(k) + B(g)
- Cevap: C
8. Kaynak suyundan, yağmur suyundan ve çeşme suyundan elde edilen saf suda hidrojenin kütle oranı nasıl değişir? A) Kaynak suyundan elde edilen suda oran en büyüktür. B) Çeşme suyundan elde edilen suda oran en büyüktür. C) Yağmur suyundan elde edilen suda oran en küçüktür. D) Üç sudan da elde edilen suda oran değişmez. E) Bu verilerden yola çıkarak oranın değişimi ile ilgili bir şey söylenemez.
- Cevap: D
9. Sodyum suyla tepkimeye girerek sodyum hidroksit çözeltisi ve hidrojen gazı oluşuyor.
Tepkimenin denklemi aşağıdakilerden hangisidir?
A) 2Na(k) + 2H2O(s)
➜ Na(k) + 2H2(g)
B) 2Na(k) + 2H2O(s)
➜ 2NaOH(suda) + H2(g)
C) 2Na(k) + 2H2O(s) NaOH(suda) + H2(g)
D) Na(k) + H2O(s)
➜ NaOH(suda) + H2(g)
E) Na(k) + 2H2O(s)
➜ NaOH(suda) + 2H2(g)
- Cevap: B
10. C3H7OH bileşiğindeki karbonun kütlece yüzdesi kaçtır? (O: 16 g mol-1, C: 12 g mol-1, H: 1 g mol-1) A) 60 B) 50 C) 40 D) 30 E) 20
- Cevap: A
11. Alüminyum oksit bileşiğinin kütlece yüzde bileşimi %47,1 oksijen, %52,9 alüminyum şeklindedir.
Buna göre, 19,232 g oksijenle kaç gram alüminyum tepkimeye girmiştir?
A) 216
B) 108
C) 21,6
D) 10,8
E) 5,4
- Cevap: C
12. Güldürücü gaz olarak adlandırılan gaz, azot ve oksijen atomlarını içerir. Bu gazda azotun oksijene oranı 7/4 ’tür.
Buna göre, aşağıdaki kütle verilerinden hangisi güldürücü gaza ait olabilir?
A) 1 g N, 1,75 g O
B) 3,5 g N, 1,75 g O
C) 3,5 g N, 1 g O
D) 1,75 g N, 3,5 g O
E) 1,75 g N, 1 g O
- Cevap: E
13. C3H6O(s) + O2(g)
➜ CO2(g) + H2O(g)
tepkimesi denkleştirildiğinde katsayılar sırasıyla aşağıdakilerden hangisi olur?
A) 1, 4, 3, 3
B) 1, 2, 3, 2
C) 2, 4, 3, 1
D) 2, 4, 1,3
E) 2, 1 ,4 ,3
- Cevap: A
14. MgCI2 aşağıdaki tepkime denklemine göre elde ediliyor.
Mg(OH)2(suda) + 2HCI(suda)→MgCI2(suda) + 2H2O(s)
Buna göre, 29 g magnezyum hidroksit ile 40 gram hidroklorik asidin tepkimesinden kaç gram magnezyum klorür elde edilir? (Cl: 35,5 g mol-1, Mg: 24 g mol-1, O: 16 g mol-1, H: 1 g mol-1)
A) 13,5 g
B) 25,5 g
C) 47,5 g
D) 95,5 g
E) 192,5 g
- Cevap: C
15. 4 g magnezyum oksitin hidroklorik asit ile tepkimesinden 8,455 g magnezyum klorür elde ediliyor. Tepkimenin % verimi kaçtır? (Mol kütleleri için 14. sorudaki değerleri kullanınız.) A) %88 B) %89 C) %90 D) %91 E) %92
- Cevap: B
16. 3 mol Al2(CrO4)3 bileşiğindeki oksijenin kütlesi kaç gramdır? (Cr: 52 g mol-1, Al: 27 g mol-1, O: 16 g mol-1) A) 192 g B) 224 g C) 288 g D) 480 g E) 576 g
- Cevap: E
17. 2C2H6(g) + 7O2(g)→ 4CO2(g) + 6H2O(g)
tepkimesine göre, 0,25 mol etanın (C2H6) yanması ile kaç gram CO2 gazı oluşur? (O: 16 g mol-1, C: 12 g mol-1, H: 1 g mol-1)
A) 5,5 g
B) 11 g
C) 16,5 g
D) 22 g
E) 44 g
- Cevap: D
- 18. 3,01
- 1023 tane molekül içeren gaz aşağıdakilerden hangisi olabilir? (Cl: 35,5 g mol-1, F: 19 g mol-1, O: 16 g mol-1, N: 14 g mol-1, H: 1 g mol-1) A) 71 g CI2 B) 19 g F2 C) 32 g O2 D) 28 g N2 E) 2 g H2
- Cevap: B
19. H2(g) + Cl2(g)
→ 2HCI(g)
tepkimesine göre 8 mol hidrojen gazının yeterince klor gazı ile tepkimesinden NK’da kaç litre hidrojen klorür gazı elde edilir?
A) 358,4 L
B) 268,8 L
C) 179,2 L
D) 134,4 L
E) 89,6 L
- Cevap: A
20. 4NH3(g) + 5O2(g)
→ 4NO(g) + 6H2O(g)
tepkimesine göre, 17 g amonyak gazından kaç mol azot monoksit gazı oluşur? (Mol kütleleri için 18. sorudaki değerleri kullanınız.)
A) 0,25 mol
B) 0,50 mol
C) 1 mol
D) 2 mol
E) 4 mol
- Cevap: C
“10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 74” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok