“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.

  • Cevap: 

1. Aşağıdakilerden hangisi asit yağmuruna neden olan gazlardan değildir? A) NO B) SO3 C) SO2 D) CO E) NO2

  • Cevap: D

2. Asidik bir çözeltinin pH değeri aşağıdakilerden hangisi olabilir? A) 6 B) 7 C) 8 D) 9 E) 10

  • Cevap: A

3. Fenolftalein aşağıda verilen madde gruplarından hangisinde yer alır? A) Asit B) Baz C) İndikatör D) Tuz E) Protein

  • Cevap: C

4. Aşağıda formülleri verilen asitlerden hangisi camı aşındırır? A) HNO3 B) H2SO4 C) H3PO4 D) HCI E) HF

  • Cevap: E

5. HNO3 ve KOH bileşikleri için; I. Acı tat II. pH > 7 III. Turnusolun rengini değiştirme özelliklerinden hangisi ya da hangileri ortaktır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III

  • Cevap: C

6. Aşağıdaki bileşiklerden hangisi su ortamında H+ iyonu oluşturur? A) NaOH B) CH3OH C) NaCI D) HCI E) CH4

  • Cevap: D

7. Tuz ruhu, aşağıdaki maddelerden hangisi ile tepkime vermez? A) NaOH B) Au C) NH3 D) Zn E) Mg

  • Cevap: B

8. Cu(k) + 4HNO3(suda)→(derişik) tepkimesi için aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Çözünmüş hâlde bakır(II) nitrat tuzu oluşur. B) Nötralleşme tepkimesi olarak adlandırılır. C) Tepkimede azot dioksit gazı oluşur. D) Tepkimede su oluşur. E) Asitlerin metallere etkisine örnektir.

  • Cevap: B

9. NaOH bileşiği için; I. Yaygın adı sudkostiktir. II. Sabun yapımında kullanılır. III. Asitlerle tuz oluşturur. IV. Nem çekici özelliği vardır. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) III ve IV D) I, II ve IV E) I, II, III ve IV

  • Cevap: E

10. Sülfürik asit ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Zaç yağı olarak bilinir. B) Nem çekici özelliği vardır. C) Bakır ile tepkime vermez. D) Suda çözündüğünde ısı açığa çıkar. E) Deterjan üretiminde kullanılır.

  • Cevap: C

11. Tuz ruhu ve çamaşır suyu ile ilgili olarak verilen; I. Aşırı kullanılmaları sağlık sorunlarına yol açar. II. Birbirleriyle karıştırıldığında zehirli gaz oluşur. III. Birbiriyle karıştırıldığında daha iyi temizler. IV. İkisi de asit özellik gösterir. ifadelerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III E) I, II, III ve IV

  • Cevap: B

12. Yemek sodası ile ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Hamur kabartma tozu yapımında kullanılır. B) Mide yanma ve ekşimelerinde kullanılır. C) Kimyasal formülü NaHCO3 şeklindedir. D) Suda asit özellik gösterir. E) Temizlikte kullanılabilir.

  • Cevap: D

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Pasifik Yayınları Sayfa 171 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.