Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız. Cevap: 1. I. Linyit yatakları görülen yerler, Tersiyer’de (Üçün
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1. I. Linyit yatakları görülen yerler, Tersiyer’de (Üçüncü Jeolojik Zaman) zengin bir bitki örtüsüne sahipti. II. Alp-Himalaya dağlarının yüksekliği Kale- doniyen ve Hersinyen dağlarına göre daha azdır. III. Türkiye’nin bulunduğu alan Mezozoik’te (İkinci Jeolojik Zaman) deniz ortamındaydı. Yukarıda jeolojik devirler hakkında verilen bilgilerden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III
- Cevap: E
2. I. Yaklaşma II. Uzaklaşma III. Yan yana yer, değiştirme Yukarıdakilerden hangileri levha hareketlerinin yönünü ifade etmektedir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I, II ve III
- Cevap: E
3. I. Kıtaların girinti ve çıkıntılarının birbirine uyması, II. Mantoda dikey yönde hareketlerin olması, III. Yer kabuğunda yükselti farklarının bulunması, Levhaların hareket etmesinin nedenleri arasında yukarıdaki olgulardan hangileri yer almaktadır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
- Cevap: B
4. I. Volkanik arazidir. II. Selinti sularının aşındırması fazladır. III. Bitki örtüsü gürdür. Peribacalarının yaygın olduğu bir yer için yukarıdaki yargılardan hangilerine varılabilir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) II ve III
- Cevap: D
5. I. Bazalt II. Andezit III. Mercan kaya IV. Linyit Yukarıdaki kayaçlardan hangi ikisinin yaygın olduğu yerlerde dağlara rastlama olasılığı daha yüksektir? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) II ve IV E) III ve IV
- Cevap: A
6. Aşağıdaki kayaçlar oluşumlarına göre ikişerli gruplandırılırsa hangisi bu gruplandırmanın dışında kalır? A) Gnays B) Linyit C) Jips D) Kuvarsit E) Kalker
- Cevap: B
7. Aşağıdaki kayaçlardan hangisinde fosil bulunma olasılığı yüksektir? A) Bazalt B) Kuvarsit C) Kalker D) Obsidyen E) Gnays
- Cevap: C
8. Ufalanmış kaya parçalarının doğal bir çimentoyla birleşmesi sonucu oluşan kayaçlara aşağıdakilerden hangisi örnek verilebilir? A) Siyenit B) Jips C) Mercankaya D) Gre E) Tebeşir
- Cevap: D
“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 41” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok