Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları yanıtlayınız.
- Cevap:
1. I. Gideğeni vardır.
II. Karstik oluşumludur.
III. Derinliği fazladır.
Bir gölde tuz oranı az ise o göl için yukarıdaki yargılardan hangilerine varılabilir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: A
2.Haritada daire içinde gösterilen bölgede aşağıdaki toprak türlerinden hangisi yaygındır? A) Podzol B) Laterit C) Terra rossa D) Tundra E) Kahverengi orman
- Cevap: B
3.I. Bol miktarda kireç içerir.
II. İçme suyu olarak kullanılamaz.
III. Yalnızca vadi yamaçlarında görülür.
Yukarıda şekli verilen kaynak için numaralanmış yargılardan hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: A
4.Aşağıdaki toprak tiplerinden hangisinin horizonu gelişmemiştir? A) Çernezyom B) Alüvyal C) Laterit D) Podzol E) Terra rossa
- Cevap: B
- 5.
- Maki
- Garig
- Psödomaki
- Antropojen bozkır Yukarıdaki bitki örtülerinin ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir? A) Çalı formasyonunda olmaları B) Düzenli yağış istemeleri C) Soğuğa dayanıklı olmaları D) Tahribat sonucu ortaya çıkmaları E) Tropikal kuşakta görülmeleri
- Cevap: A
6.Haritada numaralarla gösterilen yerlerde aşağıdaki bitki örtülerinden hangileri yaygındır? A) Tayga ormanı B) Savan C) Kızılçam ormanı D) Karışık orman E) Çöl bitkisi
- Cevap: E
7. Çayır bitki örtüsü altında oluşur. Humus bakımından zengindir. Zonal toprakların en verimlisidir.
Yukarıda özellikleri belirtilen toprak tipi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Tundra
B) Podzol
C) Çernezyom
D) Laterit
E) Kahverengi bozkır
- Cevap: C
8. Bitki örtüsüyle ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Geçmiş jeolojik dönemlerden zamanımıza kadar varlığını sürdürmüş bitkilere relikt bitki denir. B) Çöl bitkilerinin kök sistemleri derinlere doğru gelişmiştir. C) Karışık yapraklı ormanlara okyanusal iklim bölgesinde rastlanır. D) Garig, ot formasyonunun üyelerindendir. E) Kızılçam ormanları, Akdeniz iklim bölgesinde görülür.
- Cevap: E
9. I. Tortum
II. Abant
III. Ulubat
IV. İznik
Yukarıdaki göllerden hangileri heyelan sonucu oluşmuştur?
A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) II ve IV
E) III ve IV
- Cevap: A
10. I. İklim
II. Yer şekilleri
III. Kayaç türleri
Türkiye’de çeşitli toprak tiplerinin görülmesi yukarıdaki etmenlerden hangileriyle ilgilidir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: E
11.Haritada renklendirilerek gösterilen bölgede aşağıdaki zonal topraklardan hangisi yaygındır? A) Terra rossa B) Kahverengi orman C) Çernezyom D) Vertisol E) Kahverengi bozkır
- Cevap: C
12. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’deki fay kaynaklarının özelliklerinden değildir? A) Jeotermal enerji üretiminde kullanılmaktadır. B) Mineral bakımından zengindir. C) Çoğunlukla deprem bölgelerinde görülür. D) Suları yükseklere fışkırarak çıkar. E) Termal turizm amacıyla da yararlanılmaktadır.
- Cevap: D
“10. Sınıf Coğrafya Ders Kitabı Cevapları Gün Yayınları Sayfa 149” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok