“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.


1. Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin özelliklerindendir? A) Mitoz bölünme ile dört yeni hücre oluşur. B) Mitoz bölünme hücrenin kromozom sayısını değiştirmez. C) Mitoz bölünme sonucu üreme hücreleri oluşur. D) Tek hücreli canlılarda mitoz bölünme görülmez.
  • Cevap: B

2. Görselde verilen hayvan hücresi ile ilgili öğrenciler aşağıdaki yorumları yapıyorlar. Hayriye: Hücre bölünmesinde görevli sentriyolleri vardır. Kayra : Kofulları küçük ve çok sayıdadır. Ada : İçerisinde yaşamsal olaylar gerçekleşir.
Buna göre hangi öğrencilerin yorumları doğrudur? A) Hayriye ve Kayra B) Hayriye ve Ada C) Kayra ve Ada D) Hayriye, Kayra ve Ada
  • Cevap: D

3. Aşağıda verilenlerden hangisi mayoz bölünmenin özelliklerinden değildir? A) Kromozom sayısı yarıya iner. B) Genetik çeşitliliği meydana getirir. C) Yaşam boyu devam eder. D) Dört hücre oluşturur.
  • Cevap: C

4. I. Canlının sahip olduğu kromozom sayısı arttıkça gelişmişliği de artar. II. Genetik bilgilerimizin şifrelendiği DNA'lar kromozomlarda yer alır. III. Kromozomların bulunduğu yer hücrenin çekirdeğidir. Numaralandırılmış bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) I ve II B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
  • Cevap: C

5. Aşağıdakilerin hangisinde diğerlerine göre daha fazla golgi cisimciği bulunması beklenir? A) Kemik hücreleri B) Tükürük bezi hücreleri C) Kas hücreleri D) Sinir hücreleri
  • Cevap: B

6. Aşağıdakilerden hangisinde, canlıları oluşturan yapılar en az karmaşık olandan en çok karmaşık olana doğru sıralanmıştır? A) hücre, doku, organ, canlı B) hücre, organ, doku, canlı C) doku, hücre, organ, canlı D) doku, organ, hücre, canlı
  • Cevap: A

7. Yukarıdaki şekil bir bitki hücresini göstermektedir. Hücrenin X ile gösterilen kısmının görevi nedir? A) Su depolamak B) Besin yapmak C) Enerji emilimini sağlamak D) Faaliyetleri kontrol etmek
  • Cevap: D

8. Aşağıdaki şekilde insan vücudunun bazı bölümleri görülmektedir. Vücudun bu bölümleri nasıl tanımlanır? A) Hücreler B) Dokular C) Organlar D) Organ sistemleri

Cevap: D

9. KLONLAMA

Aşağıdaki gazete makalesini okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.

Soru 1: Dolly hangi koyunun tıpatıp aynısıdır? A) 1.koyun B) 2.koyun C) 3.koyun D) Dolly'nin babası

Cevap: A

Soru 2: Kullanılmış olan meme parçası 15. satırda "çok küçük bir parça" olarak tanımlanıyor. Makaleden, "çok küçük bir parça" nın ne anlama geldiğini bulabilirsiniz. "Çok küçük bir parça" şudur: A) bir hücre B) bir gen C) bir hücre çekirdeği D) bir kromozom

Cevap: A

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 77 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.