“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

I. Çukur ayna II. Kalın kenarlı mercek III. İnce kenarlı mercek IV. Tümsek ayna Verilen optik araçlardan hangisi veya hangileri ışık ışınlarını toplayıcı özellik gösterir?

A) Yalnız III B) I ve III C) II ve III D) II ve IV
  • Cevap: B

2. Aşağıda verilen optik araçlardan hangisinde görüntü, cisme göre her zaman küçük ve düzdür? A) Çukur ayna B) Tümsek ayna C) İnce kenarlı mercek D) Düz ayna
  • Cevap: B

3. Günlük yaşamda büyüteç olarak kullandığımız optik araç aşağıdakilerden hangisidir? A) Kalın kenarlı mercek B) Çukur ayna C) Işık prizması D) İnce kenarlı mercek
  • Cevap: D

4. Aşağıdaki olaylardan hangisi ışık kırılması ile oluşur? A) Gökkuşağı oluşumu B) Aynalı periskopla gözlem yapma C) Yüzeylerin ışınlar etkisi ile ısınması D) Yüzeylerin farklı renkteki ışınlar altında değişik renklerde görünmesi
  • Cevap: A

5. İlk sıcaklıkları 25oC olan siyah, beyaz ve kahverengi renkteki özdeş cisimler, güneş ışığı altında farklı sürelerde son sıcaklıkları 35oC olana kadar bekletiliyor. Cisimlerin güneş ışığı altında bekletilme sürelerinin büyükten küçüğe doğru sıralaması nasıl olur?(Cisimlerin güneş ışığı altında bekleme süreleri: t. . ., t. ,,t. ) kahverengi siyah beyaz
  • Cevap: C

6. Gökkuşağını oluşturan ışık tayfındaki renklerin sıralaması aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Sarı, turuncu, yeşil, mavi, mor, kırmızı B) Kırmızı, turuncu, yeşil, sarı, mavi, mor C) Yeşil, mor, turuncu, sarı, kırmızı, mavi D) Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mavi, mor
  • Cevap: D

7. Bir nesne, örneğin bir elma, aşağıdakilerden hangisinde verilen ışık dalgaları ile aynı renkte görünür? A) Nesnenin içinden geçen ışık dalgaları ile B) Nesne tarafından emilen ışık dalgaları ile C) Nesne tarafından yansıtılan ışık dalgaları ile D) Nesne etrafında dolaşan ışık dalgaları ile
  • Cevap: C

8. Düz bir ayna bir ekranın arkasına saklanmıştır. Lazerli iki gösterge kaleminden (1 ve 2) gönderilen ışık ışınları aynadan yansıyarak şekildeki gibi yön değiştiriyor. Ekranın arkasındaki ayna aşağıdakilerden hangisi gibi yerleştirilmiştir?
  • Cevap: A

9 . Mehmet, metal boş kabın içine bir taş koyuyor. Daha sonra taşı göremeyeceği konuma kadar uzaklaşıyor. Mehmet bu konumdayken Ömer, taşı hareket ettirmeyecek şekilde kaba yavaşça su doldurduğunda Mehmet taşı tekrar görebiliyor. Işık ışınlarının başka bir ortama geçerken doğrultu değiştirdiği dikkate alındığında Mehmet'in taşı tekrar görmesi aşağıdaki çizimlerden hangisi ile açıklanır?
  • Cevap: D

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 191 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.