Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
1. I. Enerji tasarrufu sağlar. II. Çevre kirliliğini önler. III. Doğal kaynakları korur.
Geri dönüşümle ilgili verilen numaralanmış bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve III C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: D
Yukarıda verilen karışımlardan hangisi ya da hangileri suya atıldığında yoğunluk farkından dolayı birbirinden ayrılır? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III
- Cevap: A
3. Atomun yapısını oluşturan parçacıklar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Çekirdek, elektron, nötron B) Proton, elektron, katman C) Proton, elektron, nötron D) Katman, çekirdek, elektron
- Cevap: C
4. Aşağıdaki görsellerden hangisi bir elementi temsil etmez?
- Cevap: D
5. Aşağıda verilen maddelerden hangisi homojen karışımdır? A) Gazoz B) Süt C) Sis D) Toprak
- Cevap: A
6. Yemek tuzunun yapısında bulunan ve özellikle içme sularının dezenfekte edilmesinde yaygın olarak kullanılan element aşağıdakilerden hangisidir? A) Sodyum B) Azot C) Helyum D) Klor
- Cevap: D
7. Bileşiklerle ilgili verilen bilgilerden hangisi doğru değildir? A) Farklı tür atomlardan oluşur. B) Saf maddedir. C) Homojendir. D) Sembollerle gösterilir.
- Cevap: D
8. Aşağıdakilerden hangisi geri dönüşüm malzemesi değildir? A) Araba lastiği B) Kâğıt C) Ampul D) Organik atıklar
- Cevap: C
9. Yukarıdaki kaplarda, sıcaklıkları ve miktarları verilmiş su bulunmaktadır. Kapların her birine eşit miktarda yemek tuzu eklenip sıcaklığın çözünme hızına etkisi incelenmek isteniyor.
Bu deney için hangi iki kabın kullanılması daha uygundur? A) I ve II B) I ve IV C) II ve IV D) III ve IV
- Cevap: B
10. Aşağıdakilerden hangisi bileşiktir? A) Yemek tuzu B) Kolonya C) Ayran D) Tentürdiyot
- Cevap: A
11. I. Homojendir. II. Bakıldığında tek bir maddeymiş gibi görülür. III. Fiziksel yöntemlerle kendini oluşturan maddelere ayrışmaz.
Yukarıda verilen özelliklerden hangisi ya da hangileri çözeltiler için doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III
- Cevap: B
12. Demir tozu ve kumdan oluşan bir karışımdaki maddeleri birbirinden ayırmak için aşağıdakilerden hangisi yapılmalıdır? A) Karışımı çalkalamak B) Karışıma su eklemek C) Karışımı elemek D) Karışıma mıknatıs tutmak
- Cevap: D
13. Atomdaki protonların (p+), elektronların (e-) ve nötronların (n) yerinilerden hangisi doğru olarak göstermektedir?
- Cevap: C
14. Şeker çok sayıda molekülden oluşmuştur. Şeker suda çözündüğünde bu moleküllere ne olur? A) Artık var olmazlar. B) Çözelti içinde bulunurlar. C) Buharlaşırlar. D) Yeni elementler oluşturmak için su ile birleşirler.
- Cevap: B
15. Aşağıdaki gazlardan hangisi, metal kutu üzerinde pas oluşmasına neden olabilir? A) Hidrojen B) Oksijen C) Azot D) Helyum
- Cevap: B
16. Bir araba, teneke bir kutunun üzerinden geçmiş ve kutuyu tamamen ezmiştir. Ezilen teneke kutunun yapısını oluşturan atomlar hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Atomlar parçalanır. B) Atomlar dümdüz olur. C) Atomlar aynı kalır. D) Farklı atomlara dönüşür.
- Cevap: C
17. Aşağıdaki şemalardan hangisi maddenin yapısını, en üstte daha karmaşık parçacıklardan başlayıp en altta daha basit parçacıklarla bitecek şekilde göstermektedir?
- Cevap: B
18. Aşağıdaki şekillerde hidrojen atomları beyaz yuvarlaklarla, oksijen atomları siyah yuvarlaklarla gösterilmiştir. Suyun yapısını en iyi gösteren şekil aşağıdakilerden hangisidir?
- Cevap: C
“7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 154” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok