“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Kütle ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır? A) Birimi kilogramdır. B) Değişmeyen madde miktarıdır. C) Eşit kollu terazi ile ölçülür. D) Dünya'da ölçülen değeri, Ay'da ölçülen değerinden daima fazladır.

  • Cevap: D

2. I. Sırt çantasıyla düz yolda yürüyen öğrenci II. Ağırlık kaldıran sporcu III. Alışveriş arabasını iten baba
Numaralanmış durumlardan hangisinde ya da hangilerinde fiziksel anlamda iş yapılmıştır? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I, II ve III

  • Cevap: C

3. Belirli bir yükseklikten, paraşütle atlayan bir sporcu sabit süratle yere inmektedir. Sporcunun bu inişi süresince kinetik enerjisinin zamana göre değişimi nasıl olur? A) Değişmez. B) Sürekli azalır. C) Sürekli artar. D) Önce azalır sonra artar.

  • Cevap: A

4. Bir kişinin ağırlığı aşağıdaki durumların hangisinde artar? A) Dağın zirvesine tırmandığında B) Ekvator'dan kutuplara gittiğinde C) Bir uçakla pistten havalandığında D) Dünya'dan Ay'a gittiğinde

  • Cevap: B

5. Aşağıdaki cisimlerden hangisi hem kinetik hem de potansiyel enerjiye sahiptir?
A) Uçan kuş
B) Duvarda asılı tablo
C) Düz yolda hareketli araba
D) Sıkıştırılmış yay

  • Cevap: A

6. Emre ve kız kardeşi Arzu, evlerinin yakınındaki bilim merkezine inceleme yapmaya gitmektedirler. Emre, bilim merkezine giderken kardeşi Arzu’nun tekerlekli sandalyesini düz yolda itmektedir.
I. Tekerlekli sandalye hareket ettiğinde fiziksel anlamda iş yapılmış olur.
II. Tekerlekli sandalye potansiyel enerji kazanır.
III. Tekerlekli sandalye kinetik enerjiye sahiptir.

Bu hareket süresince, yukarıdaki durumlardan hangisi veya hangileri gerçekleşir?
A) Yalnız I
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III

  • Cevap: B

7. GÖKTAŞI VE KRATERLER

Uzaydan Dünya atmosferine giren taşlar göktaşı diye adlandırılır. Göktaşları Dünya atmosferine düşerken sıcaklıkları artar ve kor haline gelirler. Birçok göktaşı Dünya yüzeyine çarpmadan önce yanıp yok olur. Bir göktaşı Dünya'ya çarptığı zaman krater adı verilen bir çukur oluşturabilir. Soruyu cevaplamak için "Göktaşı ve Kraterlerden yararlanınız.

Bir göktaşı Dünya'ya ve atmosferine yaklaştığı zaman hızlanır. Bu hızlanmanın nedeni nedir?
A) Göktaşı, Dünya'nın dönüşü tarafından çekilir.
B) Göktaşı, Güneş ışığı tarafından itilir.
C) Göktaşı, Dünya'nın kütlesi tarafından kendine çekilir.
D) Göktaşı, uzay boşluğu tarafından geri itilir.

  • Cevap: C

8. Bir nesne uygulan kuvvet yönünde hareket ettirildiğinde iş yapılmış olur. Kişi aşağıdaki şekillerde gösterilen hareketleri yapmaktadır. Bu kişi hangi şekildeki hareketi yaparken iş yapmış olur?

  • Cevap: C

9. Şekilde bir paraşütçünün dört farklı konumdaki durumu görülmektedir. 1. Atlamadan önce uçakta 2. Atlamadan hemen sonra ve paraşüt açılmadan önceki serbest düşme hali 3. Paraşüt açıldıktan sonra yere inerken 4. Yere indikten hemen sonra, yerde
Hangi konumda yer çekimi kuvveti paraşütçüye etki eder? A) Sadece 2. konumda B) Sadece 2. ve 3. konumda C) Sadece 1.2. ve 3. konumda D) 1,2, 3, ve 4. konumların hepsinde

  • Cevap: D

7. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 111 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.