Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seç
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.
- Cevap:
34. Dünyada kâğıt tüketiminin en fazla olduğu sektör aşağıdakilerden hangisidir? A) Yayıncılık B) Ambalaj C) Temizlik D) Sağlık E) Kozmetik
- Cevap: B
35. Mustafa Öğretmen performans ödevinde Ayşe’ye “Evinizde kullanılan plastik su boruları ve pencerelerin ana maddesi olan polimerler hakkında bilgi topla.” demiştir. Buna göre Ayşe aşağıdaki polimer türlerinden hangisiyle ilgili bilgi toplamalıdır? A) PET B) Teflon C) PE D) PVC E) PS
- Cevap: D
36. Rukiye Öğretmen kimya dersinde polimerlerin geniş kullanım alanlarına sahip olmalarının nedenlerini anlatmaktadır. Rukiye Öğretmen polimerlerin kullanım nedenleri hakkında aşağıdaki ifadelerden hangisini kullanırsa öğrencilere yanlış bilgi vermiş olur? A) Hafif malzemelerdir. B) Fiziksel ve kimyasal etkilere dayanıklıdır. C) Geri dönüştürülebilir malzemelerdir. D) Üretim maliyetleri düşüktür. E) İnsan sağlığına hiçbir zararı olmayan malzemelerdir.
- Cevap: E
37. Fosil yakıtların tükenme ihtimaline karşı alternatif enerji kaynakları arayışı hızlanmıştır. Bu enerji kaynaklarından biri de nükleer enerjidir. Nükleer enerji elde etmek için aşağıdaki elementlerden hangisi kullanılmaktadır? A) Uranyum B) Karbon C) Hidrojen D) Sodyum E) Kadmiyum
- Cevap: A
38. 12. sınıf öğrencileri Elif ve Hüseyin, çevreyi kirletmeyen ve var olan enerji kaynakları hakkında araştırma yaparak sınıf ortamında tartışmaya karar vermişlerdir. Elif, bu enerji kaynaklarını aşağıdaki gibi sıralamıştır. I. Güneş II. Linyit III. Hidrojen Hüseyin, Elif’in yukarıda sıraladığı enerji kaynaklarından bazılarının yanlış olduğunu söylemiştir. Yanlış olan enerji kaynakları aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: A
39. Fosil yakıtlar ile ilgili araştırma yapan Şevval, bu yakıtların genel anlamda petrol ve kömür olmak üzere iki gruba ayrıldığını öğrenmiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi diğerlerinden farklı bir gruba aittir? A) Antrasit B) Linyit C) Kerosen D) Taş kömürü E) Turba
- Cevap: C
40. Alternatif enerji kaynaklarından hangisinin çevreye verdiği zarar diğerlerinden fazladır? A) Güneş B) Rüzgâr C) Jeotermal D) Nükleer E) Hidrojen
- Cevap: D
41. 2030 yılında yaşıyor olsaydınız hayatınızda aşağıdakilerden hangisinin olma ihtimali en zayıf olurdu? A) Kirlenmeyen gömleklere sahip olma B) Fosil yakıtlardan arınmış bir dünya C) Kendisini tamir edebilen polimerler D) Kanser tedavisinde nanoteknolojinin kullanılması E) Yeni enerji kaynaklarının keşfi
- Cevap: B
42. Polimerle ilgili aşağıda verilen yargılardan hangisi yanlıştır? A) Halk arasında plastik malzemeler olarak bilinir. B) Doğal ya da yapay olabilir. C) Bütün polimerler geri dönüşüm ile defalarca kullanılabilir. D) Polimerler sürdürülebilirliğin önemli bir unsurudur. E) Polimerlerin keşfiyle kullanılabilir madde çeşitliliği artmıştır.
- Cevap: C
43. Sürdürülebilirlik, “Gelecek nesillerin kendi ihtiyaçlarını karşılamasına engel olmadan günümüz neslinin gereksinimlerini karşılaması” olarak tanımlanır. Sürdürülebilir kalkınma, tükenmeyen doğal kaynakların kullanımının artırılmasıyla ve geri dönüşümlü maddelerin kullanılmasıyla gerçekleştirilebilir. Buna göre, I. Jeotermal enerji, rüzgâr ve güneş enerjisi gibi enerji kaynaklarının sayısını artırmak. II. Plastik, kâğıt ve cam gibi atıkları geri dönüşümle kazanmak. III. Elektronik aletleri kullanılmadıkları zamanlarda tamamen kapatmak. yargılarından hangileri sürdürülebilir kalkınmanın amacına uygundur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
- Cevap: E
44. Türkiye’deki fosil yakıt kaynakları için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Enerji kaynakları bölgelere eşit dağılmıştır. B) Kömür rezervleri arasında en yüksek rezerv antrasit kömürüne aittir. C) Enerji kaynakları vardır, ancak yetersizdir. D) Petrol rafinerilerinin tamamı petrolün çıkarıldığı bölgelerde bulunur. E) Türkiye’de doğal gaz kaynağı bulunmamaktadır.
- Cevap: C
45. Ham petrol; LPG, benzin, mazot, gaz yağı , fuel oil, parafin, asfalt gibi bileşenlerden oluşan bir karışımdır. Ham hâliyle kullanılamayan petrol, kaynama noktası farkından yararlanılarak ayrımsal damıtma yöntemiyle bileşenlerine ayrıştırılır. Ham petrolün bileşenlerine ayrılması için kullanılan ayrımsal damıtma yöntemi aşağıdaki maddelerden hangisini bileşenlerine ayırmak için de kullanılabilir? A) Kolonya C) Şekerli su B) Kumlu su D) Çeşme suyu E) Kan
- Cevap: A
46. Aşağıdakilerden hangisi doğal polimerdir? A) DNA B) Teflon C) Naylon D) Streç film E) Orlon ip
- Cevap: A
47. Aşağıdaki enerji kaynaklarından hangisi kullanılırsa atmosfere CO2 salınımı olmaz? A) Benzin B) LPG C) LNG D) Hidrojen E) Biyokütle
- Cevap: D
48. Çiftçilik yapan Engin, çiftliğin enerji ihtiyacını karşılamak için bitkisel ve hayvansal atıkları kullanacağı bir tesis kuruyor. Engin bu tesiste aşağıdaki enerji türlerinden hangisini üretebilir? A) Jeotermal B) Biyokütle C) Rüzgâr D) Nükleer E) Hidrojen
- Cevap: B
49-50. soruları aşağıdaki metinde yer alan bilgilere göre cevaplayınız. Önemli bir enerji kaynağı olan fosil yakıtların çevreye verdiği zarar azımsanamayacak kadar büyüktür. 20. yüzyılın ortalarında fark edilen ve fosil yakıtların kullanılmasıyla atmosfere salınan CO2, SO2, NO2 gibi gazların sebep olduğu küresel ısınma ve bu enerjilerin tükenme ihtimalinin olması insanlığı yeni enerji kaynakları arayışına itmiştir. Bu arayışlar sonucu alternatif (temiz, yenilenebilir) enerji türleri olan güneş, rüzgâr, hidrojen enerjileri, nükleer enerji ve sıcak su kaynaklarından elde edilen jeotermal enerji keşfedilmiştir. 49. Aşağıdakilerden hangisi küresel ısınmanın ana sebebidir? A) Fosil yakıtların aşırı ve bilinçsiz kullanımı B) Teknolojinin gelişmesi C) Motorlu araçların varlığı D) Atmosferdeki gaz oranlarının değişmesi E) Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması
- Cevap: A
50. Yukarıdaki parçayı okuyan Mustafa “Alternatif enerji kaynakları keşfedilmeseydi dünya enerji bakımından sıkıntı yaşardı.” görüşünü ileri sürmüştür. Mustafa’nın bu görüşünü en çok destekleyen bilgi hangisidir? A) Fosil yakıtların belirli ülkelerin elinde bulunması B) Bütün teknolojiler için alternatif enerji kaynaklarının gerekliliği C) Var olan enerji kaynaklarının zamanla tükenme ihtimali D) Fosil yakıtların sınırlılığı ve küresel ısınmaya neden olması E) Yeni teknolojilerin keşfedilmesi
- Cevap: C
“12. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 224” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Tam liste ayrı pencerede açılır.
Henüz yorum yok