Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları çözünüz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları çözünüz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları çözünüz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları çözünüz.
- Cevap:
25.A, B ve C vektörlerinin iki boyutlu Kartezyen koordinat sistemindeki yönleri ve büyüklükleri verilmiştir.
Buna göre vektörlerin bileşkesinin büyüklüğü kaç birimdir? (sin 37° = 0,6 ve cos 37° = 0,8 alınız.)
A) 0
B) 5
C) 10
D) 15
E) 20
- Cevap: B
26. Noktasal K cismi aynı düzlemde bulunan Fv F2, F3 Buna göre
I. F4 kuvveti kaldırılırsa cisme etki eden bileşke kuvvetin yönü değişmez.
II. F2 kuvveti kaldırılırsa cisme etki eden bileşke kuvvetin yönü değişir.
III. Ft kuvveti iki katına çıkarılırsa K cismi sabit hızlı hareket yapar.
yargılarından hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: D
27. Eğik düzlem üzerindeki 5 kg kütleli cisim, eğik düzlemin tabanına paralel doğrultuda 50 N büyüklüğünde kuvvet etkisiyle hareket etmektedir.
Eğik düzlem ile cisim arasındaki sürtünme katsayısı 0,1 olduğuna göre cismin ivmesinin büyüklüğü kaç m/s2 olur? (sin 37° = 0,6; cos 37 0 = 0,8 ve g = 10 m/s2 alınız.)
A) 3/5
B) 2/5
C) 5/2
D) 5/3
E) 2
- Cevap: A
28. Belli bir yükseklikten serbest bırakılan cisim, bir süre sonra limit hıza ulaşarak yere çarpmaktadır. Buna göre cismin limit hıza ulaşma süresinin artması için
I. Cismin kütlesi
II. Ortamın yoğunluğu
III. Cismin hareket doğrultusuna dik en büyük kesit alanı
niceliklerinden hangisinin artması gerekir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) II ve III
E) I, II ve III
- Cevap: A
29. Aynı doğrusal yolda hareket eden X, Y ve Z araçlarından X batıya doğru gitmektedir. X aracındaki gözlemci, Y aracının batıya; Z aracının ise doğuya doğru hareket ettiğini görmektedir. Buna göre
I. Y'nin hızının büyüklüğü X'ten fazladır.
II. X'nin hızının büyüklüğü Z'den fazladır.
III. Y'nin hızının büyüklüğü Z'ye eşittir.
yargılarından hangileri kesinlikle doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III
- Cevap: A
30.Suya göre hızı V olan motor, K noktasından L noktasına doğru harekete geçip t sürede M noktasından karşı kıyıya ulaşmaktadır.
Buna göre V hızının büyüklüğü arttırılırsa motorun hareket süresi t ve karşı kıyıya ulaştığı noktanın L noktasına uzaklığı nasıl değişir?
- Cevap: C
31. Esnemeyen ipler ve kütleleri m, 2m ve 3m olan cisimler yardımıyla oluşturulan sistemde sürtünmeler ihmal edilmiştir. Cisimler serbest bırakıldığında iplerde oluşan gerilme kuvvetlerinin büyüklükleri Î ve T2 olmaktadır.
Buna göre iplerin gerilme kuvvetlerinin büyüklükleri oranı kaçtır? (g = 10 m/s alınız.)
- Cevap: A
32. Kütlesi 2 kg olan cisme 60 N büyüklüğünde kuvvet şekildeki gibi uygulanmaktadır.
Duvar ile cisim arasındaki sürtünme katsayısı 0,5 olduğuna göre cismin ivmesinin büyüklüğü ve yönü aşağıdakilerden hangisidir? (sin 370 = 0,6; cos 370 = 0,8 ve g = 10 m/s2 alınız.)
- Cevap: B
33. Birimkarelere ayrılmış düzlemde 2K + L , K - L ve K + M vektörleri verilmiştir.
Buna göre M vektörünün büyüklüğü kaç birimdir?
- Cevap: D
34. Asansörün içinde bir cismin farklı anlardaki ağırlığı ölçülmüştür. Asansör durgunken yapılan ölçüm ile hareketli iken yapılan ölçüm karşılaştırıldığında, durgunken ölçülen ağırlığın daha fazla olduğu görülmüştür. Buna göre
I. Asansör yukarıya doğru hızlanmaktadır.
II. Asansör yukarıya doğru yavaşlamaktadır.
III. Asansör aşağıya doğru yavaşlamaktadır.
ifadelerinden hangileri doğru olabilir?
- Cevap: B
35.t = 0 anında yan yana olan K, L ve M araçlarına ait hız-zaman grafiği şekildeki gibidir.
Araçlar aynı doğrultuda hareket ettiğine göre
I. Araçların ivmelerinin büyüklükleri eşittir.
II. t sürede L ve M araçlarının yer değiştirmeleri eşittir.
III. t anında K ile L arasındaki uzaklık, L ile M arasındaki uzaklığa eşittir.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
- Cevap: D
36. Doğrusal yolda hareket eden araçlardan K aracının hız-zaman, L aracının ivme-zaman ve M aracının konum-zaman grafikleri verilmiştir.
Buna göre araçlardan hangileri hızlanmış olabilir?
- Cevap: B
37. Doğrusal bir yolda hareket eden bir aracın hız-zaman grafiği verilmiştir. Buna göre
I. Araç t2 anında yön değiştirmiştir.
II. 0-t1 zaman aralığında aracın sabit bir ivmesi vardır.
III. Araç trt3 zaman aralığında sürekli hızlanmıştır.
ifadelerinden hangileri doğrudur?
- Cevap: A
“11. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 248” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok