“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Simyacılar için genel olarak; I. Çalışmaları kimya biliminin temelini oluşturmuştur. II. Değişik, değersiz metallerden altın metali elde edilmesi ve ölümsüzlük iksiri için çalışmışlardır. III. Günümüzde kullanılan bazı madde ve yöntemleri keşfetmişlerdir.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

I. Bir su numunesinin nicel analizinin yapılması II. Petrolden yeni bir hidrokarbon bileşiğinin sentezlenmesi III. Atomdaki elektronların hareketlerinin incelenmesi
Yukarıda bazı bilim insanlarının çalışmaları verilmiştir. 2. Buna göre bu bilim insanları hangi kimya alt ana dallarında çalışma yapmışlardır?

  • Cevap: D

3. Kimya laboratuvarında uyulması gereken iş sağlığı ve güvenliği kurallarına göre; I. Yiyecek bulundurulabilir. II. Yangın söndürücülerin yerleri ve kullanım şekli bilinmelidir. III. İstenilen bir deney onay alınmadan yapılabilir.
yargılarından hangisi ya da hangileri yanlıştır? A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

4. Aşağıda verilen maddelerden hangisi günümüzde kullanılan ancak simyacıların keşfetmediği bir maddedir? A) Seramik B) Cam C) Boya D) Naylon E) Tuz ruhu

  • Cevap: D

5. Aşağıda verilen element isimlerine karşılık gelen sembollerden hangisi yanlıştır?

  • Cevap: C

6. Na+, Ca2+ ve Hg2+ iyonları için; I. Na+ iyonu insan vücudunda belirli bir oranda bulunmalıdır. II. Hg2+ iyonunun vücutta aşırı birikmesi zehirlenme belirtileri oluşturur. III. Ca2+ iyonları kemiklerin yapısında bulunur.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

7. Bir kimyasal maddenin ambalajında yandaki temel uyarı işareti vardır. Buna göre bu kimyasal madde ile ilgili olarak; I. Yakıcı maddeler zarar grubundan bir maddedir. II. Alev ile yaklaşılmamalıdır. III. Aşındırıcı özelliği vardır. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C
8. Kimyasal maddelerin zararları ile ilgili olarak aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Aşırı deterjan kullanımı çevre kirliliği oluşturur. B) Kurşun, cıva gibi ağır metaller toksik maddeler zarar grubundadır. C) LPG (Likit Petrol Gazı), patlayıcı maddeler zarar grubundadır. D) Radyoaktif maddeler, kaynağında gözle görülmediği hâlde DNA’nın yapısını bile değiştirebilirler. E) Kullanılmış pillerin çevreye bir zararı yoktur.
  • Cevap: E
9. Yaygın adı tuz ruhu olarak bilinen kimyasal bileşik ile ilgili; I. HNO3 formülü ile gösterilir. II. Hidrojen, fosfor ve oksijen elemenlerin-den oluşmuştur. III. Kimyasal formülünde üç cins element vardır.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: B
10. Aşağıda verilen maddelerden hangisi sembol ile gösterilen bir saf maddedir? A) Kezzap B) Tuz ruhu C) Kostik D) Amonyak E) Kalay
  • Cevap: E
11. Ca(OH)2 formülü ile gösterilen kimyasal bileşik ile ilgili; I. Sönmemiş kireç ile aynı elementleri içerir. II. Yaygın adı kireç taşıdır. III. Yapısında kalsiyum, oksijen ve hidrojen elementleri vardır.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: B
12. Zararlı etkisi gözle veya diğer duyu organlarıyla hissedilemeyen, deride yanma, kanser ve DNA yapısında değişikliğe sebep olan zararlı madde grubu temel uyarı işareti aşağıdakilerden hangisidir?
  • Cevap: A
Ayırma hunisi kimya laboratuvar malzemesi olarak kullanılır.
13. Buna göre ayırma hunisi için; I. Musluk bulunduran bir cam malzemedir. II. Sıvı - sıvı homojen karışımların ayrıştırılması işleminde kullanılır. III. Çamurlu su karışımının bileşenlerine ayrıştırılmasında kullanılabilir.
yargılarından hangisi ya da hangileri yanlıştır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: D
14. Aşağıdakilerden hangisi simyacılar tarafından uygulanan bir yöntem değildir? A) Bazı bitki özlerinden boyar madde yapılması B) Sabun yapılması C) Suyun elektrolizle elementlerine ayrıştırılması D) Üzüm suyundan şarap ve sirke yapılması E) Cam, süs ve mutfak eşyalarının yapılması
  • Cevap: C
15. Element kavramı ile ilgili; I. Antik Dönem’de toprak, su, hava ve ateş olmak üzere dört element kavramından bahsedilir. II. Rönesans Dönemi’nde kendinden daha basit maddelere ayrıştırılamayan saf maddelere element denmiştir. III. Modern kimya tanımına göre aynı tür atomlardan oluşan saf madde elementtir.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
16. Aşağıda bazı bileşiklerin kimyasal formülüne karşılık verilen yaygın adlardan hangisi yanlıştır?
  • Cevap: D
17. CO ve CO2 gazları karbon elementinin oksitleri olarak bilinir. Bu gazlarla ilgili; I. CO gazının bulunduğu ortamda kandaki hemoglobin oksijeni bağlayamaz. II. CO2 gazı sera etkisi oluşturur. III. CO gazının zehirleyici etkisi vardır.
Yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız II B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
18. Günümüzde kullanılan element sembolleri ile ilgili; I. Her elementin sembolü Latince adının baş harfidir. II. Element sembolleri iki harfli olabilir. III. CO, kobalt elementinin sembolüdür.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B)Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) II ve III
  • Cevap: B
19. Element ve bileşiklerle ilgili; I. H, O, N elementleri sembol ile gösterilmiştir. II. Bileşiklerin formülleri yapısındaki element sembolleri kullanılarak yazılır. III. Bileşiklerde atom sayıları element sembolünün sağ altında gösterilir.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: E
20. Kimya alanı ile ilgili meslekler için; I. Ham maddelerin daha kullanışlı bir forma dönüştürülmesi ile kimya mühendisleri ilgilenir. II. Kimya eğitimi konusunda uzmanlaşmış kişiler kimyagerdir. III. Kimyager kimya bilimcidir.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III
  • Cevap: C

9. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Evrensel İletişim Yayınları Sayfa 46 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.