“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Hz. Muhammed (s.a.v.) : "... Evlenirim, uyurum, uyanık kalırım, oruç tuttuğum gibi (Ramazan ayı dışında) tutmadığım da olur." (Buhârî, Nikâh, 1.) Hz. Muhammed'in (s.a.v.) bu açıklaması neye örnek gösterilebilir? A) Kul olmasına B) Kur'an'ı açıklamasına C) Uyarıcı ve müjdeleyici olmasına D) Allah'ın (c.c.) elçisi olmasına

  • Cevap: A

2. “Andolsun size, içinizden sıkıntıya düşmeniz O'nun gücüne giden, size pek düşkün müminlere pek şefkatli ve esirgeyici olan bir elçi gelmiştir." (Tevbe suresi, 128. ayet.) Bu ayetle Hz. Muhammed'in (s.a.v.) hangi yönü vurgulanmıştır? A) İnsanlığa bir rahmet olması B) İnsanlık için bir uyarıcı olması C) Akıllı ve zeki oluşu D) İşinde-sözünde güvenilir oluşu

  • Cevap: A

3. “Muhammed ancak bir peygamberdir. Ondan önce de nice Peygamberler gelip geçmiştir. Şimdi O, ölür veya öldürülürse eski halinize geri mi döneceksiniz." (Âl-i İm- rân suresi, 144. ayet.)
Yukarıdaki ayette verilmek istenen temel mesaj aşağıdakilerden hangisidir? A) Hz. Peygamberin tebliğ görevi vardır. B) Hz. Peygamber meleklerden üstündür. C) Hz. Peygamberin getirdiği mesajlar evrenseldir. D) Hz. Peygamberin diğer insanlardan hiçbir farkı yoktur.

  • Cevap: D

4. Hz. Peygamberin özelliklerinden hangisi yanlış verilmiştir?
A) İnsanlara hep doğruyu söylemiştir.
B) Kendisini diğer insanlardan üstün görmemiştir.
C) İnanmayanları önemsememiştir.
D) İnsanlara rahmet olarak gönderilmiştir.

  • Cevap: C

5. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) insanlar içinden seçilmesinin bir sonucu değildir?
A) İnsanlara olağanüstü nitelikte olaylar göstermeleri.
B) İnsanlara dini uygulamalı olarak göstermeleri.
C) Toplumsal sorunlara çözüm getirebilmeleri.
D) İnsanlara davranışlarıyla örnek olabilmeleri

  • Cevap: A

6. “Ben ... için gönderildim. "(İmam Malik, Hüsnü'l-Hulk, 8.) Yukarıdaki hadisi tamamlayan doğru seçenek aşağıdakilerden hangisidir?
A) İbadeti öğretmek
B) Savaşlarda komutanlık etmek
C) Tevhid inancını yaymak
D) Güzel ahlakı tamamlamak

  • Cevap: D

7. “ ... O Muhammed Allah'ın resulü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir." (Ahzâb suresi, 40. ayet.)

Yukarıda meali verilen ayetten hangi sonuç çıkarılamaz?
A) Hz. Muhammed (s.a.v.) son peygamberdir.
B) Allah (c.c.) her şeyi bilmektedir.
C) Artık peygamber gelmeyecektir.
D) Kur'an Hz. Muhammed'e (s.a.v.) indirilmiştir.

  • Cevap: D

8. Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed'in (s.a.v.) insani yönüne örnektir? A) Kur'an'ı açıklaması B) Dine davet etmesi C) Dinin emirlerini açıklaması D) Ev işlerinde eşine yardımcı olması

  • Cevap: D

7. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 119 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.