“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Aşağıdaki olaylardan hangisinde oksijen harcanmaz? A) Kömürün yanması B) Alüminyumun oksitlenmesi C) Demirin paslanması D) Naftalinin süblimleşmesi E) Hava gazının yanması

  • Cevap: D

2. Saf olmayan 8 gram kalsiyumun (Ca), 3,92 gram sülfürik asitle (H2SO4) tepkimesinden 5,44 gram kalsiyum sülfat (CaSO4) ile 0,08 gram hidrojen gazı (H2) oluşuyor. Buna göre Ca’un saflık yüzdesi kaçtır? (Ca: 40 g/mol, 0:16 g/mol, S: 32 g/mol, H: 1 g/mol) A) 10 B) 20 C) 30 D) 70 E)90

  • Cevap: B

3. X(OH)2+ 2HYO3—► X(YO3)2 + 2H2O denklemine göre 2,22 gram X(OH)2 ile 3,78 gram HYO3 tam olarak tepkimeye girerek 4,92 gram X(YO3)2 oluşturmaktadır. Buna göre X ve Y’nin atom kütleleri kaçtır? (H: 1 g/mol, 0:16 g/mol)

  • Cevap: D

4. SO2 ve O2 gazları karışımının tepkimesinden 16 gram SO3 oluşurken 0,3 mol 02 artıyor. Buna göre başlangıçta alınan gazlar kaçar gramdır? (S: 32 g/mol, 0:16 g/mol)

  • Cevap: E

X ve Y elementleri arasında oluşan iki farklı bileşikteki X ve Y kütleleri arasındaki ilişki yandaki grafikte verilmiştir. II. bileşiğin formülü XY olduğuna göre I. bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisi olabilir?

  • Cevap: B

6. 2SO2(g) + Oz(g) ^ 2SO3(g) tepkimesi 8 mol SO2 ve 4 mol O2 ile başlatılıyor. Buna göre tepkimenin %50’si tamamlandığında, tepkime kabındaki toplam kütle ve mol sayısı ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? (S02: 64 g/mol, 02: 32 g/mol)

  • Cevap: E

7. Na3SbS4 + HCI ^ Sb2S5 + K,S + NaCI
Yukarıdaki denklem, Sb2S ’n katsayısı (1) olacak şekilde denkleştirilirse diğerlerinin katsayıları kaç olur?

  • Cevap: A

8. Oksijen ve azot elementlerinden oluşan bir bileşiğin, I. 0,2 molü 1,4 mol atom içeriyor. II. Kütlece oksijen yüzdesi daha büyüktür.
Buna göre bileşiğin formülü aşağıdakilerden hangisi olabilir?

  • Cevap: A

9. Sodyumun atom kütlesi 23’tür. Buna göre I. 6,02 . 1023 tane Na atomu 23 g gelir. II. Birtane Na atomu 23 g gelir. III. Birtane Na atomu 23 akb gelir,
İfadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve II E) I ve III

  • Cevap: E

10. Aşağıdaki şıklarda verilen bileşiklerden eşit kütlelerde alınıyor. Buna göre hangisinde en cok molekül bulunur? (H: 1 g/mol, C: 12 g/mol, 0:16 g/mol)

  • Cevap: B

11. SO3 bileşiğinin kütlece %40’ı S’dir ... oranı ... kaçtır?

  • Cevap: C

12. Eşit kütlede alüminyum ve oksijen elementinin tepkimesinden 204 g Al2O3 oluştuğunda aşağıdaki hangi elementten kaç gram artar? (Al: 27 g/mol, 0:16 g/mol)

  • Cevap: B

13. N2(9) + 3F2(g) —► 2NF3(g) tepkimesi eşit mol sayılarında N2 ve F2 gazlarından alınarak tam verimle gerçekleştirildiğinde tepkime sonunda kapta toplam 12 mol madde olduğu gözlenmiştir. Buna göre aşağıdaki hangi maddeden kaç mol artmıştır?

  • Cevap: E

14. I. İki tane C atomu II. Bir tane Mg atomu III. 12 tane H2 molekülü Yukarıda verilen maddelerin kütleleri arasındaki ilişki, aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? (Mg: 24 g/mol, C:12 g/mol, H: 1 g/mol)

  • Cevap: C

15. NH, ve H2S gazı birleşerek (NH4)2S oluşturur. Eşit sayıda atom içeren NH3 ve H2S gazı tepkimeye sokuluyor. Bu tepkimede, I. NH biter. II. NH moleküllerinin yarısı kadar H2S harcanır. III. NH moleküllerinin yarısı kadar (NH4)2S oluşur
İfadelerinden hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

16. İnşaat işlerinin temel maddelerinden olan kirecin elde edilme tepkimesi şöyledir: Buna göre, I. Kireç taşından sönmemiş kireç oluşumu ayrışma (analiz) tepkimesidir. II. Her iki tepkime de fiziksel tepkimedir. III. Sönmemiş kireçten sönmüş kireç eldesi sentez tepkimesidir,
İfadelerinden hangileri doğrudur?

  • Cevap: E

10. Sınıf Kimya Ders Kitabı Cevapları Uygun Basın Yayınları Sayfa 64 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.