“Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  • Cevap: 

1. Özdeş X ve Y kutuları farklı biçimde üst üste konulduğunda yatay düzleme yaptıkları basınçlar P1, P2 ve P3 oluyor. Buna göre P1, P2 , P3 arasındaki ilişki nedir?

  • Cevap: D

2. Şekildeki kapalı kaplar ters çevrilirse K, L ve M kaplarının tabanına yaptıkları sıvı basınçları ilk duruma göre nasıl değişir?

  • Cevap: A

3.Düşey kesiti şekildeki gibi olan X ve Y kaplarında d ve 4d öz kütleli sıvılar bulunmaktadır. Buna göre sıvıların, kapların tabanlarına yaptıkları basınçların oranı .. oranı kaçtır?

  • Cevap: E

4. Bir gösteride bir at, iki ayağı üzerine kalkarak seyircileri selamlamaktadır. Buna göre; I. Atın yere yaptığı basınç değişmez, II. Atın yere yaptığı basınç artar, III. Atın yere uyguladığı basınç kuvveti değişmez Yargılarından hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I. II ve III

  • Cevap: D

5.Düşey kesitleri görselde verilen K ve L kaplarının tabanlarına etki eden sıvı basınçları sırasıyla P ve 6P'dir. Kaplar sırasıyla dX ve dY özkütleli sıvılar ile doludur.Buna göre .. kaçtır?

  • Cevap: E

6. Şekildeki kaplar aynı cins sıvı ile tamamen doludur. S noktasındaki sıvı basıncı PS, R noktasındaki basınç PR olduğuna göre .. oranı kaçtır ?

  • Cevap: C

7.Şekilde görülen borunun kesitinden saniyede geçen suyun hacmi sabittir. Sıvı basınçları arasındaki ilişki P1 = P3 > P2 ise akışkan hızları v1, v2, v3 arasındaki sıralama nasıl olur?

  • Cevap: C

8. Açık hava basıncı aşağıdakilerden hangisi ile ölçülür? A) Barometre B) Termometre C) Altimetre D) Manometre E) Batimetre

  • Cevap: A

9. I. Katılar kuvveti aynen iletirler. II. Sıvıların basıncı kabın şekline bağlıdır. III. Sıvılar içine konuldukları kabın her noktasına basınç uygular. Yukarıdaki yargılardan hangisi veya hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

10.Yukarıdakilerden hangisi uluslararası birim sisteminde (SI) basınç birimi Pascal (Pa) ile eşdeğerdir? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

10. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Berkay Yayıncılık Sayfa 111 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.