“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

  • Cevap: 

1) I. Yola dik kuvvet, iş yapmaz. II. İş miktarı, kuvvetin aldırdığı yol ile ters orantılıdır. III. Düşey doğrultudaki kuvvetler iş yapabilir. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve III D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

2. Şekil I, II, III’teki m, 2m ve 4m kütleli cisimlere yola paralel F büyüklüğündeki kuvvetler Ax yolu boyunca uygulanıyor. Buna göre bu kuvvetlerin Ax yollarında yaptığı işler W1, W2, W3 arasındaki ilişki aşağıdakilerden hangisidir?

  • Cevap: E

3. Şekil I ve II’deki 2m ve m kütleli K, L cisimleri yola paralel uygulanan F ve 2F büyüklüğündeki kuvvetlerin etkisinde sabit v ve 2v büyüklüğünde hızlarla hareket ediyor. Buna göre cisimler üzerine harcanan güçlerin oranı kaçtır? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 E) 8

  • Cevap: D

4) Şekilde konum-zaman grafiği verilen 2m, 4m ve m kütleli K, L, M cisimleri doğrusal yörüngede hareketli iken enerjileri Ek, El ve Em dir. Buna göre EK, EL ve EM arasında nasıl bir ilişki vardır?

  • Cevap: C

5) Şekildeki yatay düzlemin K noktasında durmakta olan cisim yola paralel F büyüklüğündeki kuvvet ile harekete geçiriliyor. Kuvvet, L noktasına kadar uygulandığında cismin bu noktadaki kinetik enerjisi E, F kuvvetinin yaptığı iş 3E oluyor. Buna göre sürtünme kuvvetinin büyüklüğü kaç F’dir

  • Cevap: C

6) Şekilde düşey kesiti verilen KLM yolunun yerden h yükseklikteki K noktasından 80 J’lük kinetik enerjiyle geçen cismin M noktasında kinetik enerjisi 120 J oluyor.

  • Cevap: B

7) E kinetik enerjisine sahip bir cisim şekilde düşey kesiti verilen OKLMN yolunun O noktasından geçerek N noktasına ulaşıyor. Buna göre cismin kinetik enerjisi hangi yollar arasında kesinlikle azalmıştır?

  • Cevap: B

8) Homojen K ve L prizmaları eşit ağırlıktadır. Şekil 1’deki K cisminin yere göre potansiyel enerjisi E iken L cismi alınarak Şekil 2’deki gibi K’nin üzerine konuyor.

  • Cevap: E

9) Şekilde düşey kesiti verilen sürtünmesiz yolun K noktasında vK büyüklüğünde hıza sahip olan cisim, L noktasına kadar yola paralel F kuvveti etkisinde çekildiğinde L noktasından vL büyüklüğünde hızla geçiyor. Buna göre I. Cismin potansiyel enerjisindeki azalma, kinetik enerjisindeki artışa eşittir. II. Cismin L noktasındaki kinetik enerjisi, K noktasındakinden büyüktür. III. Cismin mekanik enerjisi artmıştır.
yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

10) Şekil 1 ve 2’deki eşit kütleli K, L cisimleri yatay düzlemde verilen konumlardan v büyüklüğünde hızlarla geçip x ve 2x yollarını alarak duruyorlar.

Buna göre I. Her iki yolda da ısıya dönüşen enerjiler eşittir. II. K cismine etkiyen sürtünme kuvveti, L cismine etkiyen sürtünme kuvvetinden büyüktür. III. Cisimlerin birim zamandaki hız değişimleri eşittir. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız II B ) Yalnız III C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: C

11) Şekilde düşey kesiti verilen yolun K noktasından 8 m/s hızla geçen 2 kg kütleli cismin yerden 1 m yükseklikteki L noktasında hızının büyüklüğü 4 m/s olup M noktasında durmaktadır.

  • Cevap: A

12) Şekildeki sürtünmesiz sistem, verilen konumdan serbest bırakılıyor. L cismi yere çarptığında, I. Sistemin potansiyel enerjisi mgh kadar azalır. II. L cisminin kinetik enerjisi K’nin kinetik enerjisinin iki katıdır. III. Sistemin mekanik enerji değeri 3 mgh’dir. yargılarından hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III D) I ve III E) I, II ve III

  • Cevap: E

13) Aşağıdakilerden hangisi bir otomobilin çalışmaya başladığı esnada aküdeki enerji dönüşüm sırası olabilir? A) Kimyasal
→ Elektrik
→ Mekanik
B) Elektrik
→ Kimyasal
→ Isı C) Isı
→ Işık
→ Hareket D) Mekanik
→ Elektrik
→ Isı E) Elektrik
→ Kimyasal
→ Işık

  • Cevap: A

14) Uranyum elementi nükleer enerji kaynağıdır. Nükleer enerjiden elektrik enerjisine dönüşüm aşağıdakilerden hangisinde doğru sırasıyla verilmiştir? A) Çekirdek enerjisi
→ Isı
→ Mekanik
→ Elektrik
B) Çekirdek enerjisi
→ Mekanik
→ Işık
→ Elektrik C) Çekirdek enerjisi
→ Mekanik
→ Isı
→ Elektrik D) Çekirdek enerjisi
→ Kimyasal enerji
→ Işık
→ Elektrik E) Çekirdek enerjisi
→ Kimyasal
→ Isı
→ Elektrik

  • Cevap: A

15) I. Rüzgâr II. Doğal gaz III. Petrol IV. Su
Yukarıda verilen enerji kaynaklarından hangisi ya da hangileri fosil enerji kaynaklarındandır? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: D

16) I. Mekanik enerji azalarak değiştiğinde negatif iş yapılmış olmalıdır. II. Bir sisteme verilen enerji, sistemden alınan enerjiden daha büyük olamaz. III. Esnek cisimlerde depo edilen enerji kütle çekim potansiyel enerjisine dönüşemez.
Yukarıda verilen yargılardan hangisi ya da hangileri doğrudur? A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II D) II ve III E) I, II ve III

  • Cevap: A

9. Sınıf Fizik Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayıncılık Sayfa 191 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.