Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
- Cevap:
1) Sağlam olmalarına rağmen X hastalığının genini taşıyan iki bireyin çocuklarında bu hastalığın görülme olasılığı nedir? A) %25 B) %50 C) %75 D) %100
- Cevap: A
2) İlk çocuğu kız olan bir ailenin ikinci çocuklarının kız olma ihtimali nedir ?
- Cevap: B
3) Yanda DNA’daki bir nükleotidin yapısı verilmiştir. Buna göre aşağı-dakilerden hangisi doğrudur? A) ...şeker molekülünü temsil etmektedir. B) ... fosfat molekülünü temsil etmektedir. C) DNA’da 4 çeşit .. molekülü bulunabilir. D) ..azotlu organik baz olabilir.
- Cevap: C
4) Aşağıdaki seçeneklerden hangisi mutasyona örnek verilebilir? A) DNA’nın bir kısmının kopması B) DNA’nın kendini eşlemesi C) Çevresel koşullara göre çuha çiçeğinin renginin değişmesi D) Halterle ilgilenen bir sporcunun kaslarının gelişmesi
- Cevap: A
I. Radyasyon
II. Zehirli gazlar
III. Tarım ilaçları
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri mutasyona neden olabilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) Yalnız II
D) I, II ve III
- Cevap: D
Himalaya tavşanı ayak, burun, kulak ve kuyruğu siyah; gövdesi beyaz renkli bir tavşandır. Bu tavşanın sırtındaki tüyler tıraşlanıp buraya buz torbası bağlandığında yeni çıkan tüylerin siyah olduğu gözlemlenmiştir. Bu siyah tüyler tıraşlanıp tavşana herhangi bir etkide bulunulmadığında ise tüylerin beyaz çıktığı fark edilmiştir.
6) Yukarıdaki bilgilere göre Himalaya tavşanındaki bu değişimin nedeni ne olabilir?
A) Mutasyon
B) Modifikasyon
C) Adaptasyon
D) Doğal seçilim
- Cevap: B
8 Sınıf Tutku Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 73 Cevabı
I. Homozigot baskın
II. Homozigot çekinik
III. Heterozigot baskın
7) İki heterozigot gen çaprazlandığında aşağıdaki genotiplerden hangisi veya hangileri oluşabilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III
- Cevap: D
I. Değişim etkeni kalıtsal olabiliyor mu?
II. Değişim etkeni ortadan kalktığında canlı eski hâline geri dönebiliyor mu?
III. Canlının genetik yapısında bir değişime neden oluyor mu?
8) Mutasyon ve modifikasyon arasındaki farkları araştıran bir öğrenci aşağıdaki soruların hangisine yanıt aramalıdır?
A) I ve II
B) I ve III
C) II ve III
D) I, II ve III
- Cevap: D
9) DNA eşlenirken gerçekleşen olaylar aşağıda verilmiştir:
I. Nükleotid oluşması
II. Nükleotidlerin karşılıklı gelmesi
III. DNA’nın uç kısımlarından açılması
IV. Yeni zincirler oluşması
Bu olayların sıralaması nasıl olmalıdır?
A) I-II-III-IV
B) II-I-IV-III
C) III-I-II-IV
D) IV-III-I-II
- Cevap: C
İneklerde et ve süt verimini arttırmak için yapılan bir uygulamada iri olan inek ırkına ait bir bireyin genleri, süt verimi yüksek olan bir ineğe aktarılıyor. Böylece ineğin yavruları hem daha iri oluyor hem de daha çok süt veriyor.
I. Islah
II. Gen aktarımı
III. Klonlama
10)Yukarıda anlatılan biyoteknolojik uygulama aşağıdaki işlemlerden hangisine ya da hangilerine örnek olabilir?
A) Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D)I, II ve III
- Cevap: B
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 72” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok