Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
- Cevap:
1.Yukarıdaki verilen cisimlerden hangisi yada hangileri pozitif yüklüdür? A) Yalınz I B)Yalnız IV C) I ve IV D)II ve III
- Cevap: C
2.Yukarıdaki düzenekte eşit ağırlıklı iletken küreler dinamometre asılmıştır. Daha sonra bu kürelerin altına yalıtkan ayaklar üzerine konulan yüklü iletken küreler yerleştirmiştir.
Dinamometrelerin gösterdiği değenlerdeki değişim hangi seçenektedir ?
- Cevap: B
3.Aşağıdaki güç santrallerin hangisinde elektrik enerjisinin kimyasal yakıtlarına elde edilen ısı enerjisinden sağlanır? A)Hidroelektrik santral B)Termik santral C)Nükleer santral D)Rüzgar santrali
- Cevap: B
4) Aşağıdakilerden hangisi elektrikli araçların tasarruflu kullanımıyla ilgili yapılan yanlış bir davranıştır? A) Enerji tasarruflu ampuller kullanılmalıdır. B) A sınıfı tasarruflu araçlar kullanılmalıdır. C) Bilgisayar, televizyon gibi araçlar kullanılmadıkları zaman bekleme konumunda tutulmalıdır. D) Buzdolabı ve derin dondurucu gibi araçlar ısı yayan ortamlardan uzak tutulmalıdır.
- Cevap: C
5) Aşağıdakilerden hangisi elektriklenmenin günlük yaşamdaki uygulamalarına örnek değildir? A) Fotokopi makinesi B) Buzdolabı C) Filtre sistemleri D) Paratoner
- Cevap: B
6.Birbiriyle temas hâlinde olan özdeş, nötr iletken A, B, C kürelerine şekildeki gibi K ve L cisimleri yaklaştırıldığında A negatif, B nötr ve C pozitif yükleniyor. Buna göre K ve L iletkeninin yükleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
- Cevap: B
7)I. Parmak izi belirleme
II. Fotokopi makinesinin çalışması
III. Ütünün çalışması
Yukarıda verilen olayların hangisi ya da hangilerinde elektriklenmenin etkisi vardır?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I, II ve III
- Cevap: C
8)I. Yüklü bir cisim iletken kablo ile toprağa bağlanarak topraklanır.
II. Topraklama sırasında cisimdeki fazla negatif yük toprağa geçer.
III. Paratonerler topraklamanın can ve mal güvenliği açısından önemli bir uygulamasıdır.
Yukarıda verilenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve III
D) I, II ve III
- Cevap: D
9) Şekildeki özdeş iki küreden K negatif, L ise pozitif yüklüdür. K küresinin yük miktarı L’den büyüktür. Kürelerin birbirine dokundurulup uzaklaştırıldıktan sonraki yükleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
- Cevap: B
10) Özdeş iki küreden M negatif, L ise nötrdür. M cisminin etkisi altındaki L cismi kısa bir süre topraklanıyor. Topraklama bağlantısı kesildikten sonra kürelerin son durumdaki yükleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
- Cevap: D
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 236” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok