Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
- Cevap:
1) bitki-----------► ? -----------► tilki -----------► aslan
Yukarıdaki besin zincirine göre ? işaretli yere aşağıdaki canlılardan hangisi gelemez?
- Cevap: D
2) Aşağıdaki olayların hangisinde besin üretimi gerçekleşir? A) Laktik asit fermantasyonu B) Oksijenli solunum C) Fotosentez D) Etil alkol fermantasyonu
- Cevap: C
3) Aşağıdaki canlılardan hangisi bir besin zincirindeki birinci dereceden tüketici bir canlıyla doğrudan beslenebilir?
- Cevap: D
I. Etçil olabilir.
II. Otçul olabilir.
III. Üretici olabilir.
IV. Hem etçil hem otçul olabilir.
4) İkinci dereceden tüketici bir canlıyla ilgili olarak aşağıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A) Yalnız I
B) I ve IV
C) II ve IV
D) I ve III
- Cevap: B
5) Aşağıdakilerden hangisi hem tohumun çimlenmesi hem de bitkinin gelişimi için gereken ortak bir etken değildir? A) Işık B) Su C) Oksijen D) Sıcaklık
- Cevap: A
6)Yukarıdaki gibi bir deney düzeneği kuran bir öğrenci aşağıdakilerden hangisini gözlemlemeye çalışıyor olabilir? A) Tohumun çimlenmesinde ışık şiddetinin etkisini B) Bitki gelişiminde sıcaklığın etkisini C) Bitki gelişiminde ışığın dalga boyunun etkisini D) Tohumun çimlenmesinde sıcaklığın etkisini
- Cevap: A
7) Doğadaki bir madde döngüsünde
I. Ayrıştırıcı canlıların görev aldığı
II. Şimşek ve yıldırımın etkili olduğu
III. Baklagillerin etkin olduğu
biliniyorsa bu döngü aşağıdakilerden hangisi olabilir?
A) Azot
B) Oksijen
C) Su
D) Karbondioksit
- Cevap: A
“Çalışan, çalışmayan bilgisayar ve bilgisayar parçalarınızı, yazıcı, tarayıcı, monitör, tablet ve dizüstü bilgisayarlarınızı bize bildirin, anlaşmalı olduğumuz geri dönüşüm firması evinizden çilsin, tamir edilebilir parçaları tamir edip ihtiyacı olan köy okullarına gönderelim.”
Yukarıda geri dönüşümle ilgili bir proje örneği verilmiştir. bn projede aşağıdakilerden hangisi amaçlanmış olamaz?
A) Ülke ekonomisine katkıda bulunma
B) Atık miktarımı azaltarak kaynakları tasarruflu kullanma
C) Toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı artırma
D) Kişisel gelir elde etme
- Cevap: D
9) Mert ve arkadaşları küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla bir pano hazırlıyor. buna göre Mert ve arkadaşları panoya aşağıdaki bilgilerden hangisini yazmamalıdır? A) Küresel ısınma iklim değişikliğine neden olabilir. B) Küresel ısınmanın önüne geçilemez. C) birçok ülke küresel ısınmaya karşı önlem almaktadır. D) Küresel ısınma canlı yaşamını olumsuz etkiler.
- Cevap: B
10) Aşağıdakilerden hangisi havadaki karbondioksit miktarını arttıran olaylardan biri değildir? A) Fotosentez B) Solunum C) Yanma D) Fosil yakıt tüketimi
- Cevap: A
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 203” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok