Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
“Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
Aşağıdaki çoktan seçmeli sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.
- Cevap:
1) Aşağıdaki görselde aynı maddenin katı, sıvı ve gaz hâldeki modelleri verilmiştir. Bu maddenin geçirdiği hâl değişimi oklarla gösterilmiştir.
- Cevap: B
2) Kerem ve sınıf arkadaşları okullarındaki uygun bir ortama aşağıdaki periyodik tabloyu çizdiler. Tahta bloklardan hazırladıkları element sembollerini ise periyodik tablodaki yerlerine yerleştirdiler. Kerem ve arkadaşlarının periyodik tabloya yerleştirdikleri bloklar hangi grubu oluşturur?
- Cevap: A
I. Periyodik tabloda hem yapay hem de doğal elementler vardır.
II. Aynı grupta yer alan elementler benzer özelliklere sahiptir.
III. Elementler periyodik tabloda artan atom numaralarına göre sıralanmıştır.
Periyodik tablo ile ilgili yukarıda verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
A)Yalnız I
B) I ve II
C) II ve III
D) I, II ve III
- Cevap: D
4) Asit, baz ve nötr oldukları bilinen maddelerin etiketleri düşüyor. Bunun için turnusol kâğıtları kullanılarak kâğıtlardaki renk değişimleri gözlemleniyor.
Turnusol kâğıtlarındaki renk değişimleri ile ilgili aşağıdaki bilgiler veriliyor:
I. Turnusol kâğıdının renginde herhangi bir değişim olmamıştır.
II. Mavi turnusol kâğıdının rengini kırmızıya çevirmiştir.
III. Kırmızı turnusol kâğıdının rengini maviye çevirmiştir.
Buna göre I, II ve III numaralı beherglaslardaki maddeler hangileri olabilir?
- Cevap: B
5) Kimya endüstrisi ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi doğrudur? A) Tıp ve eczacılık ürünleri, temizlik malzemeleri en çok ithal edilen kimyasal maddelerdendir. B) Cumhuriyet’in ilk yıllarında kimya endüstrisinin hiçbir alanında üretim yapılamıyordu. C) Yüksek teknoloji gerektiren sanayi dalları, kimya teknolojisinden bağımsız olarak gelişebilir. D) Kimya endüstrisindeki meslek dallarının çalışma alanları çok sınırlıdır.
- Cevap: B
6) Selma, bir deney yaparak aşağıdaki grafiği çiziyor.
Grafik sonuçlarından yararlanarak aşağıdaki yorumları yapıyor:
I. A noktasında madde sadece gaz hâlindedir.
II. B-C arasında sıcaklık sürekli değişir.
III. Ç noktasında madde donmaya başlar.
IV. Ç-D aralığında madde hem sıvı hem de katı haldedir.
Selma’nın yaptığı yorumlardan hangileri doğrudur?
A) I ve II
B) I, II ve III
C) I, III ve IV
D) II, III ve IV
- Cevap: C
7) Aşağıdakilerden hangisi kimyasal bir tepkime örneği değildir? A) Hava ile temas eden demirin paslanması B) Çaya atılan şekerin çözünmesi C) Limonun küflenmesi D) Sobadaki odunun yanması
- Cevap: B
8) Esra pH metre kullanarak bir çözeltinin pH’sını ölçüyor. pH metredeki değer 3’ü gösteriyor. Buna göre bu madde ne özelliği taşır? A) Asit B) Baz C) Nötr D) Tuz
- Cevap: A
9.Yukarıda, eşit kütledeki A, B ve C maddelerinin ilk ve son sıcaklıkları verilmiştir. A, B ve C maddeleri eşit miktarda ısı aldıklarına göre bu maddelerin öz ısılarının büyükten küçüğe doğru sıralaması aşağıdakilerden hangisidir? A) A, B, C B) B, A, C C) C, B, A D) C, A, B
- Cevap: B
Bir öğretmen tahtaya periyodik tablonun bir bölümünü çiziyor. Öğrencilerine bunlarla ilgili sorular yöneltiyor.
Sorulara verilen cevaplardan hangileri doğrudur?
A) I ve II
B) I, II ve IV
C) I, III ve IV
D) I, II ve III
- Cevap: C
“8. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları Tutku Yayınları Sayfa 146” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Henüz yorum yok
Sorularını paylaş, diğer öğrencilerin yorumlarını oku. Yorumlar onaydan sonra yayınlanır.
Henüz yorum yok